KOMIKS: Zázrak a Pružina

Článek od: Daniel Palička - 28.09.2023

V roce 2015 rozjeli scenárista Petr Macek a kreslíř Petr Kopl komiksovou sérii Dechberoucí Zázrak. Dá se říct, že kreativní duo s ní vyplnilo díru na trhu. Pravidelná řada vydávaná formou klasických komiksových sešitovek totiž byla něco neokoukaného a nová značka s ryze českým hrdinou měla slušný potenciál. Scénáře sice pokulhávaly a byly plné děr, neměnilo to však nic na faktu, že Zázrak vnesl do českého komiksového rybníčku svěží vítr. Dechberoucí univerzum se postupně rozrůstalo. Po prvních dobrodružstvích následoval crossover s hororovou sérií Procitnutí, samostatné sólovky Péráka a velký restart, který nás plynule přivádí k nejnovějšímu přírůstku – svazku Zázrak & Pružina.

KOMIKS: Peter David, Robin Furthová, Temná věž: Pistolník 6 - Poslední výstřely

Článek od: Renata Staurovská - 24.10.2022

Začátkem roku jste společně s námi sledovali osudy posledního pistolníka Středosvěta s malým chlapcem. Určitě nemusíme připomínat, že závěr jejich společné cesty byl krutý a nemilosrdný jako pero samotného Stephena Kinga, který ostatně stojí za románovou předlohou celé komiksové série Temná věž.

Nový titul z nakladatelství CREW

Článek od: Redakce - 22.08.2022

Tomie
Legenda japonského hororu přichází v kompletním vydání!

Je překrásná a svůdná. Jmenuje se Tomie a coby dokonalá femme fatale ničí životy mužů i žen ve svém okolí. Před jejím kouzlem není úniku a nelze se jí zbavit – a že se o to mnozí neustále pokoušejí…

JUJUTSU KAISEN – PROKLETÉ VÁLKY

Článek od: Redakce - 18.02.2022

Z japonských komiksů se už i u nás stal fenomén, který láká mladší čtenáře (a nejen je) jak ke komiksům, tak ke čtení vůbec. Ještě aby ne! Když se podíváme na současné japonské žebříčky těch nejúspěšnějších titulů, tak zjistíme, že z první desítky jich už pět (zatím) vychází i u nás! Ano, už pět. Teď se totiž na naše pulty dostal i totální král žebříčků, série Jujutsu Kaisen – Prokleté války.

KOMIKS: Peter David, Robin Furthová, Temná věž: Pistolník 5 - Muž v černém

Článek od: Renata Staurovská - 31.01.2022

Jak je to dlouho, co jsme sledovali siluety mladého chlapce a pistolníka, jak společně vcházejí do temné sluje ve snaze chytit prchajícího muže v černém? Hodiny, dny? Na tomhle prokletém místě čas dávno ztratil svůj smysl. Nyní máme konečně možnost je následovat a být tak svědky samotného závěru jejich příběhu. Nebo možná nového začátku?

Bart Simpson slaví stovku!

Článek od: Redakce - 21.12.2021

Ano, je to tak! Časopis vydávaný od roku 2013 dosáhl stého čísla, které vychází právě dnes. A se svými super kulatými narozeninami přináší velké překvapení, a sice zbrusu nový časopis Simpsonovi, který bude vycházet již od ledna příštího roku.

KOMIKS: Geoff Johns, Jason Fabok - BATMAN: Tři Jokeři

Článek od: Marek - 19.10.2021

Málokdy se stane, abych po dočtení komiksu měl chuť ihned jej založit do horní poličky. Do společnosti Dlouhého Halloweenu, Kameňáku nebo Ticha. Tři Jokeři se tam už už sápali a zastavil je pouze nedostatek místa. Nastalo dilema. Snyderův kánon musel zůstat pohromadě, měl jsem tedy přesunout Halloween, Ticho... Nebo snad Kameňák? Ne, nikoho z nich jsem vyměnit nemohl. Ale bylo to jen o fous. Aniž bych si to plně uvědomoval, v tu chvíli jsem nového Batmana podvědomě umístil do žebříčku. Freud by měl radost...

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Crew