PR: Ceny Akademie SFFH rozdány

Článek od: Anonym - 19.05.2011

CENY AKADEMIE SCIENCE FICTION ROZDÁNY

Šéfredaktor časopisu XB-1 Vlado Ríša oceněn za dlouholetý přínos science fiction

Praha - 17. května 2011– V rámci 17. ročníku Mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu proběhl 16. ročník předávání cen Akademie science fiction, fantasy a hororu. Samotné vyhlášení  vítězů a předávání cen proběhlo 14. května 2011 ve Veletržním paláci v Praze.

Časopis XB-1 si z předávání odnesl hned tři ocenění. Cenu za dlouholetou práci pro science fiction získal pro rok 2011 šéfredaktor časopisu XB-1 Vlado Ríša. Sošku v podobě Sfingy mu předal překladatel Richard Podaný. Ocenění je unikátní tím, že se výhercům neuděluje opakovaně, není jí tedy možné obdržet vícekrát.

 „Jsem samozřejmě velmi rád, že naše dlouholetá práce je vnímána jako přínosná. Velmi si udělených cen vážíme a dál se budeme snažit přinášet kvalitní povídky a informace našim věrným čtenářům,“komentujeuznání Vlado Ríša, šéfredaktor časopisu XB-1.

Společně s redakcí časopisu XB-1 převzal také Zvláštní cenu za zachování časopisu. Cenu za nejlepšího redaktora převzal Martin Šust, který působí v oblasti science fiction po mnoho let a je stálým přispěvatelem časopisu XB-1.

Další informace naleznete na:

O XB-1

Časopis XB-1 se věnuje domácí a zahraniční fantastice, včetně publicistické tvorby. Součástí obsahu jsou články o fantastické literatuře, filmu a počítačových hrách, zprávy z fandomu, filmové a knižní recenze a v neposlední řadě také oblíbená Fantastická věda.

O Akademii science fiction, fantasy a hororu

Akademie SFFH se již od roku 1995 jako nezávislé sdružení odborníků na fantastický žánr věnuje zkoumání a především hodnocení fantastických děl vydaných na českém a slovenském trhu. Její hlavní činností je předávání cen v různých kategoriích zahrnujících fantastický žánr téměř v celé jeho šíři, alespoň pokud jde o díla literární a částečně i výtvarná.

Petra Papugová

Přidat komentář