POZVÁNKA: Pozvánka na Měsíc

Článek od: Jan Kovanic - 31.01.2012

Sděluje se, že pokud by se někdo v pátek 3. února vyskytoval v prostorách Modré školy na famózním PragoFFestu, jenž probíhá od čtvrtka 2. do neděle 5.2.2012 v Modré škole poblíž konečné stanice metra A Praha Háje, pak se zve do třídy č. 102, kde bude mít možnost zúčastnit se od 14:00 mé přednášky Protektor Měsíc i následné besedy.

Budu vyprávět, jak unikátní je ve Sluneční soustavě náš Měsíc, jehož zrození umožnilo vznik života na Zemi. Jeho existence život ochraňuje. Jeho využití zachrání lidskou civilizaci - jako už jednou zachránilo. Popovídáme si hlavně o astronomických aspektech, spojených s existencí Měsíce. Zmíním i astronautické a politické aspekty, které však vydají někdy někde na další samostatnou přednášku.

Fanoušky naší oblíbené Tess upozorňuji zejména na jednu z jejích čtyř přednášek. Na tu, kterou nazvala Skotsko nejen po stopách Harryho Pottera, a kterou bude držet v sobotu 4. února od 14 do 16 hodin v třídě č. 25 (2. patro úplně vzadu). Opakovaný pořad s nádhernými fotografiemi bude jistě doplněn poznámkami o tom, jak to ve Skotsku vypadá v lednu. Tess se totiž ze Skotska vrací už tenhle čtvrtek…

Samozřejmě budete vítáni i na některém z dalších 450 pořadů!

\ :-) Šaman

Přidat komentář