PR+LITERATURA: Ultimátní komiksová událost

Článek od: Anonym - 13.03.2012

Začátkem března u nás vychází první sešit z pravidelné dvouměsíční série Ultimate Spider-Man a spol. - téměř stostránkového komiksového magazínu, ve kterém najdete ty nejslavnější komiksy v podání legendárních kreslířů a skvělých scenáristů. Ultimate Spider-Man a spol. vám přinese inteligentní a zábavné příběhy, s mladými a uvěřitelnými hrdiny. Ať už je to Spider-Man, X-Meni nebo Fantastic Four, jsou to série, kterou mohou číst jak děti, tak dospělí a všichni se u nich budou bavit. A co víc, jsou to série, ke kterým nepotřebujete žádné znalosti komiksového vesmíru. Současní čtenáři mohou sledovat superhrdiny od jejich prvních super-krůčků. 

Jiří Pavlovský, překladatel a redaktor série, říká o novém projektu Nakladatelství Crew: „O komiksy je u nás zájem, ale vzhledem k vyšší ceně jsou dostupné spíše dospělým čtenářům. A to jsme chtěli změnit. Řada Ultimate Spider-Man a spol. nabízí spoustu stránek komiksu za nižší cenu – a díky tomu je vhodná i pro mladší komiksové nadšence. Navíc u nás vychází mnoho komiksů pro děti pod deset let a pak až pro dospělé. Chybělo něco, za co bychom byli vděční my, když nám bylo tak dvanáct, patnáct... ale co by se dalo číst i když je vám čtyřicet a neměli jste pocit, že z vás tvůrci dělají pitomce. Chtěli jsme něco nového, něco zábavného, něco napínavého. A tak jsme sáhli po řadě Ultimate. 

A co je to to Ultimate?

Koncem minulého století se šéfové nakladatelství Marvel odhodlali k radikálnímu kroku. Vzali ty nejslavnější hrdiny a vytvořili pro ně alternativní vesmír, kde se jejich příběhy začaly vyprávět od prvního sešitu. Znovu a moderně. Ten vesmír nesl označení „Ultimate“.

První popudem bylo výrazně omladit klasické postavy a přenést je do doby, která je současným čtenářům bližší. Umožnit novým čtenářům lépe naskočit – aby nemuseli k pochopení příběhu znát padesátiletou minulost jednotlivých postav. Už to by stačilo k úspěchu, ale nezůstalo jen u toho. Ultimátní řady nejsou jen zmodernizované převyprávění starých příběhů. To by byla nuda. Lidé z Marvelu totiž udělali ještě jednu zásadní věc. Angažovali do nových sérií ty nejslavnější komiksové scenáristy... a  navíc často tvůrce dospělejších a nezávislejších řad. Dali nový svět na hraní takovým autorům, jako je mistr dialogů Brian Michael Bendis (Daredevil, Tajná válka), futuristický šílenec Warren Ellis (Fell, Transmetropolitan, Americkej sen), poťouchlý cynik Mark Millar (Kick Ass: Nářez, Wanted: Živý nebo mrtvý) či tvůrce sugestivních ság Robert Kirkman (Živí mrtví). A co víc – dali jim absolutně volnou ruku. Takže místo nudného převyprávění starých příběhů dostali čtenáři něco, v čem sice vystupují jejich známí hrdinové, ale nic není takové, jak byli zvyklí. Co je na každé stránce dokáže překvapit.

Ultimate komiksy jsou prostě tím nejlepším a nejpopulárnějším, co můžete na komiksových pultech najít. A od března se bude tahle řada objevovat i u nás. Z téměř sto stránek vždy polovinu zabere slavný Spider-Man, kterého budou moci fanoušci sledovat od chvíle, co získal po pavoučím kousnutí své schopnosti (i když i tady se musí připravit na pár překvapení). V druhé polovičce najdete dva sešity s týmem Fantastic Four, který se právě připravuje na své první utkání s doktorem Doomem... aby se pak přehodila výhybka a do akce vstoupil legendární X-Meni, právě dávaní dohromady profesorem Charlesem Xavierem.

První díl právě vyšel, druhý díl vyjde hned koncem dubna a tak to půjde dál, pravidelně každé dva měsíce, vždy za 199 korun.

Tak neváhejte a staňte se svědky zrodu nového vesmíru!

O Nakladatelství CREW s.r.o.:

Nakladatelství CREW s.r.o. je největším na vydávání komiksů se specializujícím nakladatelstvím a vydavatelstvím v České republice. Nakladatelství po dlouhá léta představuje českým čtenářům to nejlepší ze světového komiksu. Kromě knížek komiksových příběhů vydává i specializovaný komiksový magazín CREW zaměřený na budování povědomí čtenářů o komiksech. Mezi nejznámější postavy, které pravidelně v Nakladatelství CREW s.r.o. vycházejí, patří Garfield, Spider-Man, Naruto, Sandman, Simpsonovi, Usagi Yojimbo či Batman. Nakladatelsví CREW spolupracuje s největšími komiksovými vydavateli světa jako jsou DC Comics, Marvel, Dark Horse, Top Cow, Dargaud, Delcourt a další

Přidat komentář