AKCE: Pozvánka na povídání o evropském komiksu na veletrhu Svět knihy 2012

Článek od: Anonym - 16.05.2012

Rádi bychom Vás pozvali na pořad o fenoménu vydávání evropských komiksů, který proběhne dne 17. 5. 2012 od 16:00 do 16:50 v Komiksovém sále v pravém křídle výstaviště v rámci veletrhu Svět knihy 2012.

O tom, jak se daří na našem trhu komiksům z evropské produkce, pohovoří zástupci nejpilnějších vydavatelů evropských komiksů, nakladatelství Albatros a CooBoo (programový ředitel Albatros Media Ondřej Müller) a CREW (ředitel Petr Litoš), programu se zúčastní též zkušený překladatel evropských komiksů (a nejen těch)  Richard Podaný.

Řeč bude o již rozběhnutých řadách (Tintin, Thorgal, Mistrovská díla evropského komiksu) a dojde k uvedení dvou zbrusu nových titulů do života. Představen bude:

  • Arzach, čtvrtý svazek série Mistrovská díla evropského komiksu, nejslavnější dílo patrně největšího evropského autora komiksů, nedávno zesnulého Moebia, dílo, které ovlivnilo snad všechny a všechno v komiksech, včetně našeho Káji Saudka
  • Storm, legendární překrásně malovaný dobrodružný komiks Martina Lodewijka a Dona Lawrence

Bude prostor pro Vaše otázky a je možné dohodnout rozhovor s kterýmkoli z účinkujících. Pro novináře budou připraveny vzorky komiksové produkce.

Těšíme se na Vás

Albatros a CREW

Přidat komentář