CON: NightCon na Festivalu fantazie

Článek od: Renata Heitelová - 20.06.2012

NightCon je letos větší než kdy dřív! Kromě klasického programu převzatého z VampConu a hororové Studny vás čeká již tradičně TwilightCon a DozorCon, nově podřazený SlayerCon a SupernaturalCon a úplně nová linie The Hunger Games. Máte se tedy rozhodně na co těšit. NightCon se koná v rámci Festivalu fantazie v Chotěboři ve dnech 29. 6. - 8. 7. 2012.

Nemáte rádi Angela, ale myslíte si, že Angelus je "extra evil bad cool vampire" a dostal od Josse Whedona zatraceně málo prostoru? Pak právě pro vás je tu Angelus - the movie, které z flashbacků sestříhal a seřadil Broody. Víte, který pár dodnes milují miliony fanoušků po celém světě? Přijďte si zopakovat nejkrásnější chvíle vztahu Willow a Tary, dvou čarodějek a nepostradatelných kamarádek přemožitelky Buffy. Pokud je vám smutno po Buffy, můžete si zavzpomínat na nejlepší okamžiky seriálu s Littlewitch. A že mistr Whedon neusnul na vavřínech, nám s Avengers připomene Porty a Antrey.

Co se skrývá za novodobým knižním fenoménem Hunger Games a proč uchvátil tolik milionů lidí po celém světě, se dozvíte z přednášky Linfe. A s Tess naopak pobesedujete, pokud vám svět Hunger Games připadá děravý jak ementál. Na pár dalších dystopických románů dá čtenářům tipy Ramira.

Už i na české obrazovky dorazil americký seriál Upíří deníky. Na NightConu je tomuto populárnímu seriálu pro mládež věnováno několik pořadů i speciální kvíz. Elena, Stefan a Damon však nejsou jediný milostný trojúhelník, který si vezmou přednášející na paškál. Ani další seriály nepřijdou zkrátka, návštěvníci se můžou těšit na potvory ze Supernatural, seznámit se s Lost Girl, či zjistit, co mají proti upířím seriálům Porty a Kuchy.

Od vydání Stmívání uplynulo už sedm let. Přijďte si zavzpomínat s Ramirou a Teddysou, jak tenhle fenomén vůbec začal, nebo se s Kubi pobavte u Twilight parodie. Čtvrtý film série Twilight: Rozbřesk (1. část) na diváky čeká v chotěbořském kině v sobotu 7. července.

Knižní trh je už i u nás plný upírů a vlkodlaků, nelze tedy na knihy zapomenout ani na NightConu, knižní koutek si připravila Panthea, žánru urban fantasy a paranormal romance mrkne na zoubek v nejedné přednášce Darkwitch a literatuře pro mládež se bude věnovat přednáška "Edwardové a Belly" současné YA literatury.

Nevíte, jak vypadá Příšera s černé laguny, nebo si chcete jen připomenout hvězdné okamžiky Bely Lugosiho či Borise Karloffa? Pak zavítejte na přednášku o klasických monstrech Universalu. Nebo chcete poznat místa, kde se odehrávají Hlídky? Po Lukjaněnkových stopách se můžete vydat na přednášce o Rusku i Skotsku.

Dojde samozřejmě i na Temné stíny Tima Burtona, upírovlkodlačí béčka, zombíky, Noční stranu a je připraveno několik soutěží a workshopů. NightCon toho letos nabízí opravdu hodně, každý si může vybrat, stačí jen zavítat do Chotěboře na Festival fantazie.

Kompletní program Nightconu

Přidat komentář