PR+KOMIKS: Temnota vábí (Hellboy 8)

Článek od: Anonym - 12.09.2012

PRAHA, 10. září 2012 – Právě vychází dlouho očekávaný osmý díl komiksu Hellboy, tentokrát pod názvem Hellboy: Temnota vábí. V tomto díle se Hellboy ocitne ve světě ruských bylin, takže se hlavní hrdina utká s babou Jagou, Kostějem Nesmrtelným a potká se i s překrásnou Vasilisou.

Ve vábivé temnotě se představuje nový kreslíř Duncan Fegredo, který připravil celou knihu a převzal práci po Miku Mignolovi. Ten Hellboye jednak vytvořil a dále se mu věnoval od roku 1994. Fegredo spolupracoval již pár let na tvorbě Hellboye, kniha Temnota vábí je ale první, kterou svými kresbami vytvořil celou, Mignola napsal pouze scénář a nakreslil obálku.„Směle se dá říci, že jeho kresba se té Mignolově nejen vyrovná, ale v něčem ji dokonce i překonává. Mignola si Fegreda sám pečlivě vybral, nechtěl svého plagiátora, ale někoho s podobným výtvarným viděním. Sjednocujícím prvkem celé knihy je pak jeden z nejlepších koloristů Dave Stewart“uvedl Václav Dort, šéfredaktor Comics Centra.

Osmý díl Temnota vábí přímo navazuje na šestý díl Podivná místa a pracuje i s dalšími postavami, které se objevily v minulých dílech. Navíc k nim přidává další z ruských bylin. Královna čarodějek Hekaté přichází o veškerou moc a čarodějnice hledají, kdo by je mohl vést. Za svého krále si vybírají Hellboye. Ten to ale odmítá a ocitá se v zajetí světa ruských bájí a mýtů, kterému vládne baba Jaga. Aby mohl utéct, musí se nejdříve utkat s řadou jejích služebníků. Mezitím čarodějnice připravují trůn pro novou strašlivou královnu, která již přichází.

Komentáře

Přidat komentář