PR+AKCE: Kaizen 2012 - Do Japonska a zase zpět

Článek od: Anonym - 19.09.2012

Nebudeme to okecávat. Japonský den. Imrik. Počtvrté v Praze. Tuhle sobotu. Join us, we have sushi! …a pro cosplayery vstup zdarma.

Jako každým rokem i letos se návštěvníci akce Japonský den – Kaizen budou moci přenést na jeden den do Japonska a přitom zůstat v Praze. Festival se koná počtvrté v prostorách ZŠ Bítovská na Praze 4 a to již tuto sobotu 22. 9. od 10:00 do 19:00.

Opět bude možno nahlédnout pod pokličku tradiční japonské kultury, bojových umění, ale i kultury moderní. A pokud by návštěvníky program náhodou zmohl, je možné zrelaxovat v prostorách čajovny Bílý Jeřáb nebo Manga knihovničky.

Druhým rokem je součástí akce také Mezinárodní origami setkání s přednáškami, návštěvou zahraničních hostů a v neposlední řadě ukázkou skládání obřího draka ze tří archů papíru 1,5 x 1,5 m! Kromě toho je možné shlédnout historické originály i repliky japonských zbraní a příslušenství, zakoupit japonské jídlo, čaje a další zboží v obchodech U Modrého slona, Japamania a Namaki, dát si DDR nebo se naučit kreslit mangu. Česko-japonská společnost zajišťuje prodej japonských dobrot i možnost nechat si napsat oblíbený znak nebo své jméno zkušenou kaligrafkou z Japonska.

Na své si přijdou také příznivci bojových umění. K vidění bude například japonská lukostřelba nebo boj s japonským mečem a naginatou (halapartnou). Vstupné na akci činí 50 korun. Děti a všichni, kdo přijdou v tradičním kimonu nebo cosplayi, mají vstup zdarma.

Více informací na stránkách www.japonskyden.eu.

Imrik, Vojta Čepelák

Přidat komentář