AKCE: Soval ze Star Treku míří za fanoušky do ČR

Článek od: Anonym - 05.10.2012

Vulkánský velvyslanec Soval ze Star Treku míří za fanoušky do Prahy.

Herci ze seriálů JAG, Smallville, Star Trek, Stargate a Torchwood na festivalu popkultury v Praze FanCity 2012.

České fanoušky kulturního sci-fi seriálu Star Trek: Enterprise čeká koncem října svátek. Do Prahy za nimi přijede americký herec Gary Graham, představitel postavy ambasadora Sovala. Beseda s ním proběhne v pátek 26. října od 19 hodin v rámci festivalu FanCity, kde bude možné herce potkávat již od středy 24. října.

Dvaašedesátiletý kalifornský rodák Gary Graham obohatil prostředí legendární sci-fi série o jednu z nejvýraznějších vulkánských postav, vulkánského velvyslance na Zemi v období Star Trek: Enterprise, tedy od fiktivního orku 2150. Můžeme ho znát ale také ze seriálů JAG či Lebkouni.

Mezi další hosty festivalu FanCity, který se uskuteční od středy 24. do neděle 28. října v KC Novodvorská na pražské Lhotce, patří také velšský herec Gareth David-Lloyd známý jako Ianto Jones z televizního sci-fi seriálu BBC Torchwood, nebo herečka a bývalá modelka Alaina Huffman. Tu fanoušci fantastiky znají jako medičku Tamaru Johansenovou ze seriálu Stargate: Universe či Black Cannary ze Smallville.

Podle ředitele festivalu Václava Pravdy nebudou chybět autogramiády a focení s herci. Samotná beseda s herci bude moderovaná, položit otázku tak budou moci i samotní návštěvníci.

V duchu televizních seriálů na FanCity proběhne i koncert. V pátek 26. října totiž vystoupí zpěvačka Marian Call žijící na Aljašce, která skládá vlastní písně inspirované sériemi jako Firefly nebo Battlestar Galactica.

Během pětidenní přehlídky popkultury na návštěvníky festivalu FanCity čeká řada workshopů, křty knih, besedy s českou špičkou spisovatelů v žánrech sci-fi, fantasy či horor. Dojde i na vyhlášení vítěze literární soutěže Fantastická povídka, do níž se letos přihlásily tři stovky začínajících spisovatelů. K dispozici budou i herny konzolových, počítačových, ale také deskových a figurkových her.

Pětidenní vstupenka vyjde v předprodeji na 600 korun, děti do 12 let vyjde lístek na polovinu. Více informací na www.fancity.cz.

FanCity navazuje na desetiletou tradici s původním názvem Festival fantazie Speciál, který se konal v městečku Chotěboř na Vysočině. Patřído série spolu s Festivalem fantazie (od 1996) a PragoFFestem. První ročník redesignovaného festivalu se uskutečnil v roce 2011 v prostorách KC Novodvorská na pražské Lhotce. Hlavními hosty se vedle tuzemské elity spisovatelů v žánrech sci-fi, fantasy a horor stali zejména zahraniční herci Danny John-Jules (Kocour v Sitcomu Červený trpaslík) či Tony Amendola (představitel jaffského mistra Bra‘taca z Hvězdné brány) a herečky Georgina Leonidas (postava Katie Bell z Harryho Pottera) a Rekha Sharma (Tory Foster ze seriálu Battlestar Galactica).

Přidat komentář