LITERATURA: Ediční plán nakladatelství Triton – říjen 2012

Článek od: Anonym - 12.10.2012

Léto je nenávratně pryč, avšak my nezahálíme a pulty knihkupců neúnavně zásobujeme dalšími a dalšími tituly. Mezi těmi říjnovými se objeví i taková jména jako Isaac Asimov či Sergej Lukjaněnko, z českých pak Miroslav Žamboch.

Léto je nenávratně pryč, avšak my nezahálíme a pulty knihkupců neúnavně zásobujeme dalšími a dalšími tituly. Mezi těmi říjnovými se objeví i taková jména jako Isaac Asimov či Sergej Lukjaněnko, z českých pak Miroslav Žamboch. Doufáme, že si z naší nabídky vyberete a že se nám podaří uspokojit vaši čtenářskou touhu ještě před vypuknutím předvánoční nakladatelské nabídky.

Isaac Asimov
Nahé slunce

Po úspěšném objasnění vraždy Vesmířana na Zemi je Elijáš Baley požádán, aby vyřešil další případ – vraždu na Solarii, světě izolovaných panství, jejichž obyvatelé se spolu fyzicky téměř nesetkávají. Baley pozoruje první známky úpadku Vnějších světů. Stagnace dlouhověké kultury závislé na robotech je zřejmá a na Solarii je situace nejvážnější. Země poprvé svitla naděje vymanit se z nadvlády Vesmířanů a začíná snít o nové expanzi…

264 stran, vázaná s přebalem, 268 Kč

Ondřej Jireš (ed.)
Krvavá čest

Vrcholný středověk se nesl ve znamení náboženských a světských válek, morových epidemií a dalších pohrom biblických rozměrů. V této temné době byli nositeli rytířských cností spíše lapkové a chudina, než rytíři hájící vlastní zájmy. Tyto motivy se zrcadlí v povídkách akčních i hororových, poetických i dobrodružných. Odhalte pod rouškou dějin silné příběhy dávných hrdinů!

Antologie Krvavá čest spojuje nové fantasy povídky výrazných osobností domácí scény do barvitého obrazu vrcholného středověku. Vedle textů Leonarda Medka, Pavla Renčína a dalších zde najdete také novelu Martina D. Antonína z prostředí templářských tažení na Blízký východ.

Povídková antologie Krvavá čest je po Mementu mori dalším příspěvkem do volného cyklu Fantastická historie, který spojuje velkolepou tradici české historické prózy s moderním přístupem současných tvůrců podivuhodného žánru fantasy.

369 stran, vázaná s přebalem, 299 Kč

Sergej Lukjaněnko
Nová hlídka

Proroctví. Proroctví pro celý čarodějný svět. Podaří se je utajit? Uslyší je Jiní, anebo všichni lidé? Je vůbec ještě zapotřebí světa Hlídek, Světla, Tmy a čarodějů? Přichází prorok, neiniciovaný desetiletý chlapec, Jiný, Světlý. A přichází také Tygr, stvoření z nočních děsů Williama Blakea. Nikdo ho nezná. Ví se jen, že jde po prorokovi, a Inkvizice odmítá pomoci.

Bdí ještě někdo jiný nad rovnováhou Světla a Tmy?

352 stran, měkká vazba, 268 Kč

Connie Willisová
O psu nemluvě

Jak to dopadne, když ohavný výplod viktoriánského užitého umění začne ovlivňovat budoucnost na stovky let dopředu, když se slečinka v bílých krajkách nedostane tomu pravému a když Němci včas neshodí bomby na Londýn? To nevědí ani dva hodně unavení historici, kteří se tohle všechno vydávají do minulosti napravit. A protože jim v práci překáží také několik odhodlaných starších dam, zamilovaných kaplanů a zmatených akademiků, nebudou to mít vůbec jednoduché. Vydejte se po Temži proti proudu času! Bude to divoká honička za záchranu jedné kočky, jedné svatby a vůbec světa, jak ho známe, o psu nemluvě.

504 stran, vázaná bez přebalu, 399 Kč

Miroslav Žamboch
JFK28 – Na vlastní pěst

Agent Borman je mrtev, agent Bytewská – mrtvá, von Wonder – mrtev, Andrea de Villefort – mrtvá. Seznam by mohl pokračovat přes stovky a tisíce jmen. Agentura zničena. X-Hawk konečně zvítězil, jeho armády smetly z povrchu organizaci, s níž soupeřil víc než tisíc let.

John Francis Kovář přežil. Sám, se vzpomínkami na smrt svých přátel, se vzpomínkami na statisíce jiných lidí, které obětoval, aby X-Hawkovi nepadlo do rukou oč usiloval – technologické centrum Agentury. V jiném světě bez podpory mocné organizace, bez nikoho, musí sám sobě odpovědět na jedinou otázku: Stojí za to žít?

264 stran, brožovaná, 239 Kč

Přidat komentář