PR+FILM: Závěrečný film trilogie "Hobit: Tam a zase zpátky"

Článek od: Tomáš Apeltauer - 05.03.2013

“ZÁVĚREČNÝ FILM „HOBIT: TAM A ZASE ZPÁTKY” CHYSTÁ PREMIÉRU 17. PROSINCE 2014

Závěrečný film klasické trilogie Hobit pojmenovaný "Hobit: Tam a zase zpátky," Petera Jacksona, bude mít světovou premiéru 17. prosince 2014. Společně to oznámili Prezident americké distribuce Dan Fellman a  Prezidentka mezinárodní distribuce, Warner Bros. Pictures, Veronika Kwan Vandenberg .

První díl této filmové trilogie se stal světovým trhákem s tržbami v přepočtu miliardy dolarů. Premiéra druhého dílu trilogie "Hobit", "Hobit: Šmakova dračí poušť ," je plánovaná 13. prosince 2013.  Všechny tři filmy této trilogie jsou  produkovány společnostmi New Line Cinema a Metro-Goldwyn-Mayer (MGM).

Dan Fellman dodává : „ Jsme nadšeni, že můžeme tuto trilogii dokončit stejně tak, jak tomu bylo u prvního dílu a kdy nás jistě čeká velkolepé finále.

Kwan Vandenberg k tomu říká: „ Naše prázdninové uvedení prvního filmu vytvořil úspěšný precedens této úžasné trilogie a jsme potěšeni, že můžeme dovést závěr do stejné podoby jak tomu bylo u první části trilogie.”

Režisérem trilogie je Oscarem oceněný Peter Jackson, autorem scénáře je Fran Walsh a Philipp Boyense a Peter Jackson. Jackson spolu s Carolynne Cunningham, Zane Weiner a Fran Walsh film také produkoval. Výkonnými producenty jsou Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kaminse a Carolyn Blackwood. Všechny tři filmy této trilogie jsou produkovány společnostmi New Line Cinema a Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Kinovým distributorem po celém světě je Warner Bros Pictures ve vybraných zahraničních teritoriích, MGM má na starosti veškerá mezinárodní televizní licenční práva.

Komentáře

Přidat komentář