PR+AKCE: Představujeme program steampunkové linie na FF 2013

Článek od: Anonym - 27.06.2013

Civil Steampunk
STEAMZINE CZ"Steampunková linie"
5328 C, N, 1h , Pátek 5. 7 - 21:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Projděte s námi dveřmi do fantazie všedního dne a už je nezavírejte. S kouskem Civil Steampunku se budete cítit výjimečně. Móda a styl inspirovaný steampunkem, který je uzpůsoben dennímu nošení, proto CIVIL STEAMPUNK.

STEAMprojection
Markéta Weinlichová"Margueritte"
5327 F, N, E, 1h , Sobota 6. 7 - 9:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Pojďme společně shlédnout oblíbené steampunkové krátké filmy. Můžeme se například těšit na The Mysterious Explorations of Jasper Morello, Invention of Love a překvapující klípky!

Potvory v Period dramas II.
Zuzka Žďárská"Zuzka-Čertisko"
5326 P, N, 1h , Sobota 6. 7 - 22:00h / KD Junior - KD Místnost 2
Minulý rok jsme je rozhodně nestihli všechny! Kromě hrdinek psala Austenová s velikou chutí i pěkné mrchy. Encyklopedie proradných potvor pokračuje!

Austenovské zmršeniny II.
Zuzka Žďárská"Zuzka-Čertisko"
5325 P, N, 1h , Pátek 5. 7 - 12:00h / KD Junior - KD Místnost 2
Nejen ve filmovém prostředí se občas tvůrci (ne)vyznamenali. Knižní zmršeniny klasických románů a jako přídavek největší filmové špeky. Občas to ani není k smíchu ;)

Period dramas facepalm
Zuzka Žďárská"Zuzka-Čertisko"
5324 P, N, 1h , Neděle 7. 7 - 11:00h / KD Junior - KD Místnost 2
Některé pasáže z Austenové jsou opravdu na facku. Některé scény z filmových adaptací našich oblíbených románů jsou ještě výživnější. Pojďme si na ně vzpomenout, zkusíme najít to nejlepší z toho nejděsnějšího. Ochranné pomůcky s sebou, knihy v pevných deskách se mohou hodit.

Praví gentlemani
Zuzka Žďárská"Zuzka-Čertisko"
5323 P, N, 1h , Sobota 6. 7 - 12:00h / KD Junior - KD Místnost 2
Naši nejoblíbenější pánové z dílen slečny Austenové, paní Brontëové a dalších autorek a autorů Period dramas. Hodní, čestní, slušně vychovaní. Aspoň většinou. A jako bonus - oblíbené scény na přání!

Cimrmanovské soutěžení
Jakub Šedivý"vavroch" + CiB
5322 C + B + W, N, 2h , Sobota 6. 7 - 17:00h / KD Junior - KD Místnost 1
turnaj v legendární soutěži Hirohito (vychází ze smináře ke Švestce), Cimršaráda (zábavná improvizační show s diváky) - dokážeš pantomimicky nebo kreslením představit svému teamu "doktora Žábu, "na sever - a na jih", výměnu mečů, Krátkozrakého, nápovědu Křečka, šrapnel nebo driftování?

Nikola Tesla - génius, vizionář
Petr Brestovanský
5321 P, N, 1h , Sobota 6. 7 - 16:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Přednáška o jednom z největších vynálezců všech dob, o jeho začátcích v Novém světě, jeho nápadech a vizích. Ve svých nápadech a myšlenkách dalece předstihl svou dobou. Představím Vám jeho vrcholné experimenty i zvěsti jeho údajné účasti na Filadelfském experimentu či zásahu do Tunguské katastrofy

Vynález zkázy
Markéta Weinlichová"Margueritte" + Karel Zeman
5320 F, N, 2h , Neděle 7. 7 - 12:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Zlotřilý Artigas, který zbohatl na krádežích podmořských pokladů, unesl profesora Rocha, objevitele účinné výbušniny. Chce vynález zneužít k ovládnutí světa. Profesorův asistent Hart hodlá zlosynovi v jeho plánech zabránit za každou cenu a zachránit nejen lidstvo, ale i lásku profesorovy dcery Jany.

Ukradená vzducholoď
Markéta Weinlichová"Margueritte" + Karel Zeman
5319 F, N, 2h , Sobota 6. 7 - 20:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Klasika Karla Zemana na motivy knižní předlohy Julese Verna. Dobrodružný příběh o pětici chlapců zasazený do doby na konci 19. století, pln roztodivných vynálezů.

Tajemství ocelového města
Markéta Weinlichová"Margueritte" + Ludvík Ráža
5318 F, N, 2h , Pátek 5. 7 - 10:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Fantastický dobrodružný příběh na motivy románu Julese Verna od režiséra Ludvíka Ráži. Dva bohatí muži se rozhodnou vybudovat města. Fortuna chce žít v míru, zatímco Ocelové město vyrábí obrovskou bombu se záhadnou látkou. Na scénu proto přichází tajný agent, jenž má zachránit Fortunu před zničením.

Steampunk v hudbě
Martina Bellovicova"Zlyhad"
5317 P, N, 1h , Neděle 7. 7 - 10:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Co se steampunkových skupin týká, zná leckdo pouze Abney Park, v horším případě si neumí představit, jak steampunk vlastně zní. Nemůžeme se divit - jde o styl v prvé řadě literární a vizuální, který různí hudebníci pojímají různým způsobem. Pojďme si popovídat o tom, co všechno sem vlastně patří.

Steampunk v současné literatuře
Martina Bellovicova"Zlyhad"
5316 P, N, 1h , Sobota 6. 7 - 10:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Průřez současnou literární tvorbou ve steampunkovém žánru se zaměřením na zahraniční autory. Chcete-li se dozvědět, co číst, co naopak v žádném případě nečíst, a získat přehled i o dílech, která jsou na našem trhu méně dostupná, je tato přednáška to pravé pro vás.

Agropunk
STEAMZINE CZ"Steampunková linie"
5315 P, N, 1h , Sobota 6. 7 - 13:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Steampunkeři jedou na páru, Dieselpunkeři jedou na ropu s elektřinou. Ale ještě před průmyslovou revolucí se používala jiná technologie. Jací byli a jací jsou vyznavači tohoto nepříliš známého stylu v minulosti a v současnosti, to zodpovíme v rámci této přednášky.

Steam, Diesel a Cyber punk v hudbě
STEAMZINE CZ"Steampunková linie"
5314 P, N, 1h , Pátek 5. 7 - 13:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Steampunk, Dieselpunk a Cybepunk jsou žánrové styly barvité a vizuálně zajímavé. Jak si však stojí po hudební stránce? Existují vyloženě žánrové kapely, nebo pouze používají stále populárnější image? Na tuto otázku odpoví krátká exkurze do stěta zvuku.

Hrdinky a kurtizány viktoriánské éry
Scarlett Rauschgoldová"Darth Zira"
5313 P + B, N, 1h , Pátek 5. 7 - 16:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Královna Viktorie, po které je celá tato doba nazvaná, rozhodně není jedinou ženou, ji velmi významně ovlivnila. Třeba na módu měly jiné panovnice daleko větší vliv. A nejen ony - právě 19. století je dobou, kdy se začínají rodit celebrity v moderním slova smyslu. A též ženy hodné následování...

Steampunk ve filmu
Petra Slováková"Gabrielle Taroka"
5311 P, N, 1h , Pátek 5. 7 - 20:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Filmová "steampunková" tvorba má u nás poměrně stabilní základnu a ne nadarmo jsou filmy českých režisérů v tomto žánru celosvětově uznávány. Odhalíme, co se skrývá v Ocelovém městě, tajemství Zlaté armády, i proč Adéla ještě nevečeřela. A samozřejmě mnoho dalších tipů na zajímavé žánrové filmy...

Steampunk - pilíře žánru
Petra Slováková"Gabrielle Taroka"
5310 P, N, 1h , Sobota 6. 7 - 11:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Parní mechanismy, industrializace a promyšlená historická fikce ve viktoriánském kabátě - to vše se skrývá pod tímto kouzelným názvem. Dostaneme se ke kořenům steampunkové literatury i životního stylu a seznámíme se také s příbuznými subžánry jako je dieselpunk, biopunk, kyberpunk...

Stručná historie krinolín a fraků
Scarlett Rauschgoldová"Darth Zira"
5309 P + B, N, 1h , Pátek 5. 7 - 18:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Kdo miluje steampunk, musí samozřejmě zbožňovat i viktoriánskou módu. Vydejte se tedy proto spolu se mnou na rychlou procházku devatenáctým stoletím. Uvidíte, jak se pánská a především dámská móda během této doby měnila a vyvíjela. Neopomeneme ani klobouky, rukavičky, šperky a jiné módní doplňky.

Steampunkový šperk
Barbora Lyčková"Balú" + Helena Šrámková, Dagmar Tkadlecová
5308 W, N, 1h , Sobota 6. 7 - 14:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Ozubená kolečka coby estetický prvek neboli steampunkový šperkařský workshop. Přijďte si vyzkoušet, co všechno se dá s pomocí kleští, korálků a drátu udělat s tou hromadou hodinářského šrotu, která se vám válí na půdě. Materiál dodáme, ale máte-li po ruce šrot vlastní, určitě ho vezměte s sebou!

Ozubené kolečko jako ozdobný prvek
Petra Slováková"Gabrielle Taroka"
5307 W + P, N, 1h , Sobota 6. 7 - 19:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Představení steampunkových prvků a motivů a jejich využití ke šperkařským účelům. Ukázky toho, jak lze využít součástky nebo rozmontovat staré hodinky. Tipy na to, jak se dají vytvořit nebo kde se dají sehnat originální šperky.

Steampunkové Rusko
Lukáš Herma"DoctoreX"
5306 P, N, 1h , Neděle 7. 7 - 9:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Pojďme se podívat do Ruské říše na přelomu století, do světa, kde se staré mísí s novým a řekneme si, proc je to ideální prostředí pro steampunkové povídky a hry. Přednáška bude mít zčásti reálný základ a osvětlí společenské i politické reálie země, částečně potom půjde o čistou fikci.

Steampunk impro
Barbora Fričová"Kytiara" + Božena Klodová, Agáta Horáčková, Natan Horáček
5305 C + W, N, 1h , Pátek 5. 7 - 22:00h
Vydejte se s námi na dlouhé dobrodružství na palubě vzducholodí! Můžete se těšit na hodně páry, absinthu atd. v podobě improvizovaného divadla. Kam se vydáme a co s námi bude, je ve vašich rukou!

Hétery a heroiny novověku
Scarlett Rauschgoldová"Darth Zira"
5304 P + B, N, 1h , Pátek 5. 7 - 14:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Ve starověkém Řecku byla hétera něco jako v Japonsku gejša. Ve středověku tato profese zmizela, aby se zhruba po tisíci letech znovu objevila. Samozřejmě v trochu jiné podobě. Ale jako ve starověku i tyto dámy kolikrát "psaly dějiny" a konaly vpravdě hrdinské skutky. Jen učebnice o tom cudně mlčí.

Autorské čtení steampunkových povídek
Lukáš Herma"DoctoreX" + Petra Slováková, Martina Zlyhad Bellovicova
5303 P + B, N, 1h , Sobota 6. 7 - 15:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Autorské čtení českých povídek, ve kterých se na chvíli přenesete zpátky v čase i prostoru do světa, který je hnán kupředu silou páry a vlastního důvtipu. Do světa plného krásných dam, gentlemanů i šílených vědců.

Amatérské steampunkové filmy
Barbora Lyčková"Balú"
5301 P + F, N, 1h , Pátek 5. 7 - 15:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Přijďte se podívat na komentovaný průřez krátkými filmy povětšinou angloamerických steampunkových fanoušků, kteří se rozhodli "natočit steampunk". Najdou se tu jak kousky zdařilé, tak případy, které dopadly podstatně hůř... Rozhodně je na co se těšít - a čeho se bát!

Aurora - steampunkový film
Barbora Lyčková"Balú"
5302 F, R, 1h , Pátek 5. 7 - 17:00h / KD Junior - KD Místnost 1
Kapitán Emerson a posádka vzducholodi Aurora čelí otrokářům, kteří unesli kapitánovu ženu. Třicetiminutový steampunkový film australských fanoušků (české titulky).

Přidat komentář