PR+FILM: Kultovní sci-fi Enderova hra vrací Harrisona Forda do vesmíru

Článek od: Anonym - 23.10.2013

Sci-fi román Enderova hra patří mezi kultovní knihy žánru, která svým čtenářům dodnes zvyšuje tep. Výpravné filmové zpracování bude mít v kinech premiéru 31. října 2013. Jde o vůbec první přepis Enderovy hry na filmové plátno a spolu s ním se po 30ti letech vrací do vesmíru Harrison Ford.

Jeho role však nemůže být od toho předešlého pobytu mezi hvězdami vzdálenější. Han Solo z Hvězdných válek byl zábavný a okouzlující kovboj, jehož bylo snadné mít rád. Zatímco plukovník Graff z Enderovy hry je velitelem vojenské Bitevní školy, za svým cílem musí jít nekompromisně a bez skrupulí. Ke cti mu slouží to, že tím jeho cílem je zachránit svět ve zničující válce proti agresivnímu druhu z hlubin kosmu.

Hlavním hrdinou je Ender, zázračně nadaný teenager, jenž je spolu s jinými geniálními dětmi cvičen v Bitevní škole na vojevůdce hvězdné flotily. Právě oni se mají stát strategickým trumfem v neodvratném a zničujícím konfliktu. Jedna válka nicméně probíhá už teď. Jen jeden z nadaných kadetů se může stát hlavním velitelem mezinárodní flotily a vést lidstvo do mimozemské bitvy. Náročný výcvik, bojové hry a simulace provází výjimečná rivalita. Závěrečnou ultimátní bitvu může řídit nejen ten nejtalentovanější, ale i ten nejtvrdší.   

O románu se někdy hovoří jako o „Harry Potterovi ve vesmíru“. V titulní roli Endera se představí Asa Butterfield ( Hugo a jeho velký objev ). Další hvězdou je sir Ben Kinglsey  jako potetovaný válečný veterán flotily. Režisérem je Gavin Hood ( X-Men Origins: Wolverine ).

Efektní podívanou slibují scény z takzvaného Battle roomu, kde probíhají válečné hry ve stavu beztíže. Film vznikal v komplexu NASA v New Orleans a svoji Enderovu hru si na vlastní kůži vyzkoušeli i herci. Vedle fyzického tréninku navíc cvičili i se členy světoznámého seskupení Cirque du Soleil, aby scény z výcviku ve stavu beztíže vypadaly co nejreálněji.

Přidat komentář