Anketní prázdninová SOUTĚŽ o deset knih VYHODNOCENÍ

Článek od: Redakce - 11.08.2014

Je jistě radno vás už déle nenapínat a konečně prozradit, kdo co napsal a kdo co obdrží. Všechny vaše odpovědi byly zajímavé! A až na výjimky se nenašly dvě stejné, alespoň pokud jsem dobře četla. Nelze je tu všechny zmínit, bohužel. Nicméně, některé byly natolik obsáhlé a zajímavé, že jsme se rozhodli se s vámi o ně podělit v samostatných článcích. Soutěžní odpověď Jakuba Štrose už jste měli možnost si přečíst a ještě dvě podobné budou následovat. Víckrát se objevil jen Malevil od Roberta Merleho a Vinnetou od Karla Maye.

Mimo jiné nás zaujalo ještě například:
Pražská zima, Madeleine Albrightová s osobním věnováním, nebo Pýcha a Předsudek, Jane Austenová - z těch mimožánrových,
Dvacet tisíc mil pod mořem (vydání z roku 1969, Albatros), neboť tato kniha mne přivedla k fantastické fantastice - tenhle dovětek se objevoval poměrně často a je jasné, že pak je citová vazba ke konkrétní knize velmi silná.
Pohádky Boženy Němcové - pohádky jsou zkrátka nenahraditelné
Jitro kouzelníků (autoři Jacques Bergier a Louis Pauwels), tuto knihu bych nejen nevyměnila, ale ani nepůjčila! Pokud si ji chce někdo z mých kamarádů přečíst, jdu a koupím mu ji. Už jsem takto koupila tři :) - i tak se dá zajistit, aby vás o milovanou knihu nikdo nepřipravil a zároveň šířit její obsah 

No a těch deset, kteří si vykoledovali výhru, následuje. Jen doufejme, že jsme se aspoň trochu trefili a jejich čtenářká srdce potěšili. Pokud napsali, co nechtějí, určitě to nedostanou a podle odpovědí jsme se snažili i vybrat výherní knihu.
 

Dračí doupě - fantasy hra na hrdiny     /     JAKUB MARENČÁK

Erich von Däniken - Prorok minulosti     /     JANA KOZLOVÁ

Jonathan Carroll - Měsíční kosti     /     LÍBA ČERMÁKOVÁ

Petr Mandík - Příště se zmrazit nenechám     /     FILIP KUDR

Glenn Cooper - Kniha duší     /     TOMÁŠ NOVOTNÝ

Eoin Colfer - Artemis Fowl     /     PETRA RUPOVÁ

Rob Thurman - Přání smrti     /     LADA NOVOTNÁ

Daniel H. Wilson - Chlapec a jeho robot     /     MIROSLAVA ČERMÁKOVÁ

Ursula Poznanski - Erebos     /     DANIELA PETRTÝLOVÁ

Jeaniene Frost - Nenávist až za hrob     /     JITKA ČEKALOVÁ

PLUS jeden bonusový nelosovaný výherce navíc a tím je JAKUB ŠTROS, autor prvního celého publikovaného příspěvku do této soutěže. Vyhrává knihu původně připravenou do srpnové soutěže, kterou si sám vybral: Saladin Ahmed, Půlměšíční trůn. Tento titul je v srpnové soutěži samozřejmě nahrazen jiným.


Vážené a milé naše čtenářstvo,

moc si vážíme toho, že k nám zavítáte, komentujete naše výtvory a soutěžíte s námi. O prázdninách si jistě i vy (stejně jako osazenstvo naší redakce) dopřejete dovolenou a někteří z vás se možná vzdálí od svých klávesnic tak daleko, že by jim mezitím mohla utéct i nějaká ta týdenní soutěž. Připravili jsme pro vás proto pouze dvě prázdninové soutěže vždy na jeden celý měsíc. Tu první rozjíždíme právě teď a otázka je spíše anketní než soutěžní.

Zajímalo by nás totiž:  Jakou knihu byste za nic na světě nevyměnili? Hlavně nám nepište, že vkladní:-) Jinak je to vcelku jedno, nemusí to nutně být sci-fi, fantasy nebo horor, aspoň si rozšíříme obzory. A vtipu se samozřejmě též meze nekladou.

Vaše odpovědi prosijeme a následně zveřejníme, takže se dozvíte, co nám psali ostatní a jestli je nějaká kniha mezi vámi, co se objevila víckrát.

A abychom nezapomněli na to nejdůležitější! Co za to? Níže najdete seznam deseti knih, které se stanou výhrami deseti vylosovaných šťastlivců a v tom tkví to v perexu zmiňované překvapení. Tentokrát totiž nechceme vědět, kterou knihu byste si přáli a musíte to nechat na nás. Maximálně nám můžete napsat jednu, kterou určtitě nechcete, protože jí např. už máte doma. Jedná se o lehce starší knihy z redakční (většinou recenzní) knihovny, které pocítily nutkání dostat se dál do světa a my jim to chceme umožnit:

 

Dračí doupě - fantasy hra na hrdiny

Erich von Däniken - Prorok minulosti

Jonathan Carroll - Měsíční kosti

Petr Mandík - Příště se zmrazit nenechám

Glenn Cooper - Kniha duší

Eoin Colfer - Artemis Fowl

Rob Thurman - Přání smrti

Daniel H. Wilson - Chlapec a jeho robot

Ursula Poznanski - Erebos

Jeaniene Frost - Nenávist až za hrob

 

Svoje odpovědi posílejte na známou emailovou adresu sardensoutez@centrum.cz až do půlnoci 31.7. 2014. Nezapomeňte napsat svoje jméno a adresu a případně to, kterou knihu určitě nechcete. Moc se těšíme na vaše odpovědi!

A přejeme všem krásné prázdniny!

Vaše redakce Sardenu

 

 

 

Přidat komentář