Epochální sci-fi v soutěži

Článek od: Redakce - 19.08.2023

V rámci Sci-fi maratonu jste mohli dva celé týdny soutěžit s kvízem o jeden díl Legie Kristýny Sněgoňové a Franty Kotlety a brzy se dočkáte i vyhodnocení a vylosování vítěze. My pro vás od nakladatelství Epocha máme k soutěžení ještě několik dalších titulů, ale tentokrát nebudete nikam posílat emaily, stačí, když nám tady nebo na na našem facebooku napíšete svou odpověď do komentáře.

Třetí POVÍDKA Sardenských legend 2021

Článek od: Redakce - 18.01.2022

Do třetice všeho vítězného máme pro vás na třetí úterý v lednu připravenou povídku Sardenských legend 2021, která se umístila na třetím místě. Jak už jsme avizovali u povídky vítězné, jejím autorem je také Martin Novák. Podařilo se mu zaujmout porotu hned dvakrát a dva jeho texty ho vynesly až na příčky nejvyšší. Zlo v očích vás zavede do betonové džungle, kde vás mohou potkat lecjaká nebezpečí, co si nezadají s tygrem číhajícím v houští opravdové džungle.

Druhá POVÍDKA Sardenských legend 2021

Článek od: Redakce - 11.01.2022

Máme druhý lednový úterek, což značí, že je pro vás připravena povídka z naší literární soutěže, která se umístila na druhém místě. Skoro to vypadá, že druhé místo máme rezervované pro povídku ve slovenštině, protože stejně jako v prvním ročníku na tomto místě po finálovém hodnocení porotců zakotvila povídka od slovenského autora. Povídka Pliaga od Romana Bátovského vás zavede do blíže neurčené minulosti, kdy v lesích žily sličné dryády a lidé byli sužováni zlými démony. Co potkalo hlavního hrdinu našeho stříbrného příběhu a jak se s tím vypořádal, to už necháme na posouzení a představivosti každého čtenáře.

Vítězná POVÍDKA Sardenských legend 2021

Článek od: Redakce - 04.01.2022

Dnes je ten den! Slavnostně v úterý 4. ledna 2022 my zveřejňujeme a vy si můžete přečíst vítěznou povídku druhého ročníku literární soutěže Sardenské legendy. Vítězem se stal Martin Novák s povídkou Co věděl Kurt, Boj o první příčky byl velmi vyrovnaný a ve finálové desítce bylo opravdu těžké rozhodnout, kdo je nejlepší a nejoriginálnější. Jak je patrno z výsledkové listiny, ač Kurt vyhrál s mírným náskokem, ostatní místa dělila mnohdy jen jednotlivé bodíky Nakonec to na celé čáře vyhráli démoni všedního dne, kteří na nás možná číhají v technologické budoucnosti a kteří už nebudou potřebovat čáry ani zaklínadla. O Martinu Novákovi rozhodně neslyšíte naposledy, protože obsadil se svou další povídkou i třetí místo.

Přejeme vám skvělé čtení a doufáme, že nám dáte za pravdu, co se finálního výběru povídek týče.

Sardenské legendy 2021: Přijaté povídky

Článek od: Redakce - 10.09.2021

Druhý ročník Sardenských legend je o něco chudší než ten první. Loni dorazilo 53 povídek, letos jich máme na kontě 45 od 39 různých autorů. Letos ale nikdo nepřekročil stanovený limit, takže nikdo nebyl diskvalifikován. Zkontrlolujte si, že je jméno vaší povídky na seznamu, pokud jste nám nějakou poslali.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Soutěže