SOUTĚŽ se Scifi maratonem a Legií: Vyhlášení

Článek od: Renata Staurovská - 24.09.2023

Prázdniny už jsou za námi a podzim pomalu, ale jistě klepe na dveře. A my vám konečně můžeme prozradit správné odpovědi k soutěži s Legií. Tak se pohodlně usaďte, jízda začíná!

  • Hned v prvním díle Operace Thümel Aga svým spolubojovníkům popisuje, jakým způsobem se rozmnožují sukrové. Jak pářící rituál těchto mimozemšťanů probíhá ?
    - Je to jednoduché - sameček si vytáhne z těla oplodňovací sliz, který pak samičce umístí co nejhlouběji do těla. Romantika!
  • Název druhého dílu Amanda napovídá, že v této knize se k posádce Kraksny přidala její nejmladší členka. Z jakého objektu mladou Španělku Moravec se svojí partou zachránili?
    -Ze zoo na planetě Namathé. Byla zavřená v kleci vedle opic, od kterých pochytila své typické móresy, jako házení výkalů a zálibu v nahotě.
  • Ve třetí knize Šprti a frajeři vyráží posádka Kraksny do vesmírného Vrakoviště pro důležitý artefakt – klobouk, a jen tak mimochodem u toho odhalí tajemství vymření celého jednoho mimozemského druhu. Proč se gyaskutové rozhodli vyhladit celou nevenskou rasu?
    -Vlastně se těm bytostem, které vypadají jako by vylezli z knížky od J. P. Lovecrafta, vůbec nedivíme.  Taky by se vám nelíbilo, kdyby vaši rasu používala jiná mimozemská rasa ke své reprodukci. A přesně na to je nevenové na své lodi měli – jako živé inkubátory.
  • Na začátku Rudého vrabčáka překvapí šéf Huntské obchodní společnosti posádku u činnosti, o které Moravec následně tvrdí, že se jedná o lidský náboženský rituál. Co ta banda prováděla?
    -Figuroval tam mimo jiné ohnutý ocelový prut, Amanda nahoře bez, naštvaná ještěrka a omráčený kapitán. Tušíte správně - hráli basketbal.
  • Čtvrtý díl Aga zavede Moravce do bojové arény na planetě Karchemiš. Jeden z mimozemských druhů, kterému zde musí čelit, je v knize popsán jako “klaun Pennywise zkřížený s obřím jaguárem”. Jak se tato rasa jmenuje?
    -Nášijové. Vypadali by vlastně jako poměrně neškodní furríci, nebýt toho, že jejich rase vládne mocná Věštkyně války, kterou se snaží ohromit počty zmasakrovaných nepřátel. A taky faktu, že jejich obličej připomíná něco, co před chvílí vylezlo z kanálu v americkém Derry.
  • Zatímco Moravec válčí v aréně, pilot Vodička s kuchařem Guissepem se v páté knize Pán hor ocitají pro změnu v mimozemském kabaretu. Na jaké jejich číslo budou diváci vzpomínat do konce svých mimozemských životů?
    -Vodičkovo stepování za doprovodu Guissepeho, zpívajícího The Ritz Roll and Rock. Taky vás mrzí, že jste to nemohli vidět naživo?
  • V Mrtvé schránce se posádka Vzdorující vrací zpět na Zemi. Kromě plnění posledních přání zemřelého člena posádky a hromady nostalgie se tady dočkáme i svatby! Kdo si na ostravském hřbitově řekne své ANO?
    -Kuchař Guissepe a jeho dávná láska Pietro. Jejich opětovné shledání proběhlo za dramatických okolností, ale o to silnější jejich svazek bude! Aby taky ne, když ho posvětila samotná bohyně války Sarcham prostřednictvím své velekněžky Agy.

 

A to je vše! Výherkyni Monice z Brna gratulujeme a teď zpátky k oknu, vyhlížet podzim a zatím neupřesněné vydání dalšího dílu Legie. Snad se dočkáme už brzy…

Přidat komentář