RECENZE: Kristýna Sněgoňová, Mrtvá schránka

Článek od: Renata Staurovská - 04.04.2023

Tahle jedinečná česká space opera z per Kristýny Sněgoňové a Františka Kotlety ještě stále ani zdaleka nedosáhla svého vrcholu. Vražedné tempo, politikaření, nečekané zvraty, spojenci i nepřátelé, hromada vtipných hlášek a absurdních situací – to všechno dělá Legii Legií už od prvního dílu. V poslední recenzi jsme ale zmínili, že postavy se nám konečně začínají výrazněji vyvíjet, a to platí i nadále.

RECENZE: František Kotleta, Aga

Článek od: Renata Staurovská - 13.09.2022

Když jsme posádku Vzdorující viděli naposledy, zrovna zmíněnou planetu za dramatických okolností opouštěla. Jenže to kapitán Moravec netušil, že tam nechává dva členy svého týmu, ještěrku Agu a divošku Amandu.

ROZHOVOR: „Většina čtenářů se těší na souložení s Agou,“ prozradila Kristýna Sněgoňová

Článek od: Renata Staurovská - 13.02.2022

Českou autorku Kristýnu Sněgoňovou vám určitě představovat nemusíme. Od roku 2018, kdy vyšel její první román Krev pro Rusalku, se knihy s jejím jménem na přebalu objevují na pultech knihkupectví každý rok. O tom, že patří mezi nejúspěšnější autory současné české fantastiky, svědčí i řada cen, které za svoji literární tvorbu získala, namátkou například Cena Karla Čapka, několikanásobný titul Lady Řádu fantasy a další.

RECENZE: Kristýna Sněgoňová, Legie: Šprti a frajeři

Článek od: Renata Staurovská - 06.07.2021

„Doufám, že už tu víc příšer není. Nechci mít hlídku rozhodnutou nás zabít za sebou, kapitánovy nepřátele před sebou a cestu lodí posetou zrůdami.“ Profesorka se s povzdechem narovnala. „Obávám se… že to zní přesně jako mise ve stylu kapitána Moravce.“ (str.221)

Čtete správně, Kápo i zbytek posádky Kraksny (tedy pardon, Vzdorující) je zpátky.

RECENZE: Peter Watts, Crysis – Legie

Článek od: Štěpán Jura - 22.01.2012

New York. Město typické svými žlutými taxíky a polorozbořenými mrakodrapy. Město, které nikdy nespí a neutichá v něm ruch bojů proti mimozemské invazi, jejíž zastavení závisí na jediném muži. Tedy, typický New York v létě roku 2023.

Přihlásit se k odběru RSS - Legie