SOUTĚŽ se Scifi maratonem a Legií

Článek od: Renata Staurovská - 31.07.2023

Co by to bylo za sardenovský Sci-fi maraton, kdyby tu nezazněla ta asi v současné době nejzvučnější jména z českých luhů a hájů?

Už více než dva a půl roku vám přinášíme recenze na vůbec první takto rozsáhlou českou space operu z per Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové. Společnými silami vytváří něco zcela unikátního, série Legie má osm dílů a zdaleka ještě nekončí.

Máte Legii přečtenou a chcete si otestovat své znalosti? A třeba u toho taky něco vyhrát? Ale prosím, beze všeho! Výhrou vám, kromě skvělého pocitu, co všechno o Legii víte, bude také podepsaný výtisk posledního vydaného dílu Legie, tj, Operace Petragun.

Připravili jsme si pro vás menší kvíz z prvních sedmi knih, tak směle do něj.

 

Nic než Petragun!

 

  • Hned v prvním díle Operace Thümel Aga svým spolubojovníkům popisuje, jakým způsobem se rozmnožují sukrové. Jak pářící rituál těchto mimozemšťanů probíhá ?
  • Název druhého dílu Amanda napovídá, že v této knize se k posádce Kraksny přidala její nejmladší členka. Z jakého zařízení mladou španělku Moravec se svojí partou zachránili?
  • Ve třetí knize Šprti a frajeři vyráží posádka Kraksny do vesmírného Vrakoviště pro důležitý artefakt – klobouk, a jen tak mimochodem u toho odhalí tajemství vymření celého jednoho mimozemského druhu. Proč se gyaskutové rozhodli vyhladit celou nevenskou rasu?
  • Na začátku Rudého vrabčáka překvapí šéf Huntské obchodní společnosti posádku u činnosti, o které Moravec následně tvrdí, že se jedná o lidský náboženský rituál. Co ta banda prováděla?
  • Čtvrtý díl Aga zavede Moravce do bojové arény na planetě Karchemiš. Jeden z mimozemských druhů, kterému zde musí čelit, je v knize popsán jako “klaun Pennywise zkřížený s obřím jaguárem”. Jak se tato rasa jmenuje?
  • Zatímco Moravec válčí v aréně, v pilot Vodička s kuchařem Guissepem se páté knize Pán hor ocitají pro změnu v mimozemském kabaretu. Na jaké jejich číslo budou diváci vzpomínat do konce svých mimozemských životů?
  • V Mrtvé schránce se posádka Vzdorující vrací zpět na Zemi. Kromě plnění posledních přání zemřelého člena posádky a hromady nostalgie se tady dočkáme i svatby! Kdo si na ostravském hřbitově řekne své ANO?

Odpovědi nám zašlete do 13.srpna 2023 na adresu redakce@sarden.cz, z těch správných následně vylosujeme vítěze. Nezapomeňte do svého mailu zahrnout i celé jméno a adresu včetně telefonního čísla, kam případnou výhru budeme posílat.

Hodně štěstí!

 

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ ZDE!!!

 

Přidat komentář