FILM: Trailerové okénko

Článek od: Redakce - 03.08.2014

Rok se přesunul do své druhé poloviny a v San Diegu skončil populární Comic noc, u jehož příležitosti bylo do světa vypuštěno mnoho filmových trailerů. Na jaké filmy se můžeme těšit nejen v následujících měsících? To se dozvíte na následujících řádcích.

 

Hunger Games 1. Síla vzdoru

Jeden z fenoménu posledních několika let – Hunger Games – čeká finální díl. Respektive jeho první polovina, protože i tady se bude, stejně jako u Harryho Pottera nebo Twilight ságy dělit na dva díly. Podle prvního teaseru nás čeká spousta akce a epična, přesně jak se na závěrečný díl sluší a patří. I tentokrát režíruje Francise Lawrence (Constantine).

 

Horns

Joe Hill má tak trochu smůlu na adaptace svých vlastních děl, dodnes nás mrzí, že se do světa nikdy nepodíval seriál Zámek a klíč natočený podle stejnojmenné komiksové série. Ale filmová adaptace Horns (česky Rohy) by mohla k jeho dílu přivést další filmaře. Režie se ujal Alexandr Aja (Hory mají oči), hlavní roli dostal Daniel „Harry Potter už dávno nejsem“ Radcliffe a občas se objevila nějaká fotka nebo zmínka v médiích. Pak bylo dlouho ticho, které vyvolávalo pocit, že natáčení bylo zastaveno. Naštěstí pro nás ale ne. Trailer představuje hlavního hrdinu s tváří Daniel Raddcliffea obklopeného hady, jdoucího za pomstou. Prostě naprostý luxus. Tak snad si na film zajdeme i v našich kinech.

Hobit: Bitva pěti armád

Proklínaný i milovaný. To je Peter Jackson, který z útlé pohádky pro děti udělal epickou trilogii o touze získat zpět ztracenou vlast. Jackson má poslední šanci, aby získal tábor odpůrců na svou stranu a rozhodně se s tím nepere – první trailer nabízí jeden epický záběr za druhým a Jackson nestydí se zaútočit na diváckou nostalgii s Pipinovou písničkou z Návratu krále. Ať už Jackson diváckou přízeň získá či ne, jedno je jisté – čeká nás finále se vším všudy. 

Interstellar

Pokud se na něco těším víc, než na posledního Hobita, tak na nový snímek Christophera Nolana. Britský režisér tento týden oslavil čtyřicáté čtvrté narozeniny a k nimž světu naservíroval nový trailer na Interstellar. Čeká nás hvězdné obsazení, cestování do vesmíru, pravděpodobně zkáza Země a ano, opět se tam mihne Michael Caine.

Into the Woods

O Vánocích nám kina nenabídnou jen Hobita, ale i pohádkový muzikál Into the Woods. První trailer slibuje klasické pohádky jako Růženka, Červená Karkulka a další. Režíruje Bob Marshall, který natočil naprosto sterilní čtvrté Piráty z Karibiku. Zpívat budou – Chris Pine, Anna Kendrick, Meryl Streep… a Johny Depp. Který už je na tom tak špatně, že hraje vlka.

 

Čeká nás v budoucnu

Mad Max: Fury road

Mad Max nebo-li Šílený Max je legenda a klasika, která proslavila Mela Gibsona. A režisér George Miller, stojící za původní trilogií, se příští rok po dvaceti letech od Dómu hromů do tohohle světa vrátí. Úplně za začátek. Jen Mela Gibsona vystřídal Tom Hardy. Čeká nás drsný svět, spousta písku a snad i příběh, který bude stát za to. První trailer vypadá úžasně. Užijte si ho.

 

Batman V Superman: Dawn of Justice

V roce 2012 nám Joss Whedon dal Avengers. A v roce 2016 nám dá Zack Snyder film, v němž se setkají poprvé v historii filmu Batman a Superman – dva ikoničtí hrdinové superhdinského komiksu. První (camripový) teaser toho vlastně moc neukazuje. Ale i to málo stačí, aby pravověrným fanouškům komiksu vystoupal adrenalin na maximum.

 

Přidat komentář