RECAP: Doctor Who 08x10 In the Forest of the Night

Článek od: Tereza Kadečková - 28.10.2014

Ztratit se v lese není nic příjemného. Co když ale člověk nemá na výběr, protože les je najednou všude kolem? Doctor přistane v Londýně, ale vypadá to, jako by vylezl uprostřed džungle.

Aby toho nebylo málo, vyhledá ho malá holčička s tím, že ji za ním poslala Clara a on určitě všechny zachrání. Zdá se, že planeta Země nemá moc na výběr, nejen, že ji obrostla vegetace, ale ještě se blíží sluneční bouře, která má lidské pokolení vymazat z mapy vesmíru.

Frank Cottrell Boyce přináší epizodu, která je milá, potěší, ale nenadchne. Daří se mu vykreslit postavy, i když se zdálo, že se v tomhle případě Doctor nějak snadno vzdává. Clara i Danny jsou tu v roli učitelů, kteří se musí starat o žáky, i když jim to moc nejde, když se jim jen tak ztratí jedna holčička. Maebh, právě ona holčička, je ještě k tomu na medikaci, protože slyší hlasy. To je něco pro Doctora. Zbytek dětí ve třídě se liší jako den a noc a tak je to správné. Některé z nich mají i dost prostoru na to, aby pohnuly dějem.

Epizodě se nedá vytknout myšlenka ani spád děje. Nápad s lesem pokrývajícím celou planetu je zeleným světýlkem pro ekology. Co jediné bych vytkla je konec, který se točí kolem Maebh, protože byl zvláštním způsobem přitažený za vlasy. Happy end je potřeba, ale v tomhle případě působil trochu jako pěst na oko.

In the Forest of the Night byla příjemná oddechová epizoda. Nepřišla s žádným dechberoucím příběhem, ale ani neunavila. Jelikož se jedná o epizodu před začátkem finále, je to jedině dobře, protože si divák potřebuje odpočinout před pořádnou jízdou. Aspoň doufám, že finále bude.

Přidat komentář