SOBOTNÍ FILMOVÁ SRDCOVKA

Článek od: Daniel Palička - 09.09.2023

Seriálové antologie přímo zbožňuji. Pokud nemám náladu na rozsáhlé, do detailu promyšlené zápletky roztažené na mnoho sérií, raději dám šanci krátkým uzavřeným příběhům. Dnešní sobotní srdcovka ovšem bude patřit antologii, která mě svou hravostí a scénáristickou nespoutaností přímo ohromila. Bude řeč o fenoménu jménem Black Mirror.

Expanze a já

Článek od: Kamba - 09.08.2023

Expanze je seriál z budoucnosti na motivy knižní předlohy, ve které lidstvo vylezlo z kolébky Země a podmaňuje si Sluneční soustavu.

Už samotná konstrukce lidského společenství je geniálně pojatá, a co teprve postavy: hlavní i vedlejší jsou autentické, dobře napsané i zahrané.

SERIÁL: Loki (2021)

Článek od: Frecerick - 09.08.2021

Všichni si jistě pamatujeme, že se Lokimu z roku 2012 v Avengers: Endgame podařilo shodou několika náhod získat Tesseract a uniknout mimo dosah Avengers a tím pádem vytvořit novou časovou linii, ve které ho už nečeká budoucí smíření s bratrem Thorem ani smrt rukou Thanose. No a přesně v té chvíli začíná nové dobrodružství našeho lišáckého boha.

SERIÁL: WandaVision (2021)

Článek od: Frecerick - 29.03.2021

Oficiálně první seriál spadající do MCU, který je ke zhlédnutí na streamovací službě Disney+ (bohužel zatím ne u nás). Zároveň jde o něco, na co u Marvelu nejsme zvyklí, o něco, co tu ještě nebylo. WandaVision je totiž sitcom. Ale nebojte/nejásejte, hlavně od druhé poloviny seriálu dostáváme klasickou akční nalívárnu, která je nám u superhrdinských počinů mnohem bližší. Své preference vyjádřím jednoduše - víc jsem si užíval první polovinu.

RECENZE: Audiokniha a seriál Dobrá znamení (Terry Pratchett, Neil Gaiman)

Článek od: Petra Elen Mand... - 03.06.2020

Když se spojí Neil Gaiman, který se proslavil svou láskou k mytologii a dějinám náboženství, a Terry Pratchett se svým výrazně specifickým humorem a projevem, vznikne z toho parodie na Zjevení sv. Jana, která si nebere servítky. Poukáže na slabiny náboženství, předurčenosti i černobílého vidění světa. Dobrá znamení přicházejí.

SERIÁL: Dracula - Netflix

Článek od: Petr Simcik - 14.02.2020

Jsou legendy, na které se nesahá. Teď to tedy bude znít trochu divně, protože tahle legenda je osahaná snad ze všech stran, ale jsou prostě věci, které s ní ještě nikdo neudělal, alespoň ne takhle veřejně a Drákula od Netflixu JE kontroverzní.

SERIÁL: The Punisher

Článek od: Karolína Poláčková - 24.01.2018

Pestrobarevných kostýmků a morálních pouček už bylo dost. Do světa filmového Marvelu přichází Frank Castle a jde se mstít. Stihne to sice v prvních pěti minutách, ale to neznamená, že by po zbylých dvanáct hodin nebylo o zábavu postaráno.

SERIÁL: 11.22.63, 01x01-02

Článek od: Lucie Koucká - 09.03.2016

Nová minisérie na motivy knihy Stephena Kinga Dallas 63, která se točí okolo atentátu na Johna Fitzgeralda Kennedyho, spáchaného právě dvaadvacátého listopadu devatenáct set šedesát tři v texaském Dallasu.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - televizní seriály