RECAP: Doctor Who 08x11 Dark Water

Článek od: Tereza Kadečková - 04.11.2014

Co všechno uděláme pro milovanou osobu? Clara stojí před tímhle rozhodnutím, protože Danny Pink zemřel při dopravní nehodě. Je rozhodnutá přesvědčit Doctora, aby vrátil zpátky čas a zachránil ho. Jenomže o tom nechce Doctor ani slyšet.

Dark Water je první třetina finále a začíná pěkně temně. Smrt Dannyho ale není konečná, jak jsme mohli vytušit už z dřívějších dílů. Na scéně je opět tajemná Missy a její úřad, který se stará o duše mrtvých. Tentokrát o něm ví už i Doctor.

Co se děje s lidmi po smrti je otázka, kterou si klade většina lidí. Nikdo nechce zemřít, protože si myslí, že po smrti je jen prázdnota. Úřad 3W nám dává odpovědi a ukazuje, že smrt je jen přestupní stanice. Až na to, že některé odpovědi se nám nemusí líbit a můžou být vskutku děsivé.

Co se postav týče, nejvíc se projeví Clara právě na začátku dílu, protože se nebojí sáhnout i po vydírání, aby dostala, co chce. Doctor je v dané situaci překvapivě klidný, ale po zbytek dílu se chová tak, jak jsme zvyklí. Danny se vyrovnává s faktem, že je po smrti a honí ho jeho minulost. A Missy je proradná mrcha, jakou má ostatně být.

Finále začalo slibně a zatím v něm nebyly ani žádné dějové díry. Čekají nás ještě dva díly, takže uvidíme, jestli se Stevenu Moffatovi tentokrát podaří udržet logiku děje, nebo opět zapadne do svých matoucích kolejí. Tak či tak, Dark Water přineslo zpátky některé ze starých nepřátel a taky nám prozradilo, kdo je vlastně Missy.

Od dalších dvou dílů očekávám spoustu odpovědí, protože budou potřeba. A jako je to obvyklé, čekám taky spoustu civilistů v ohrožení kvůli nelidské hrozbě. Jak se s tím scénárista popere, je na něm. Zatím to vypadá na dobrý příběh.

Komentáře

Prosím, nešlo by příště vynechat tak velké spoilery (Danny) z popisky, co se objevuje na tuitulní stránce Sardenu?

 

Já jsem teď kvůli práci a nemoci dva díly pozadu a bez toho, abych tento článek rozklikl, teď mám zkažený zážitek, protože ten spoiler byl první věc, co jsem po příchodu na Sarden viděl. Ono se sice snadno řekne, nečti, když tě to nechceš vidět, ale po otevření stránky při prvním pohledu člověk vždycky část textu automaticky vstřebá.

Přidat komentář