Seriál: Constantine 01x04 & 5

Článek od: David Hálek - 24.11.2014

Po neodpustitelné týdenní odmlce vám opět přinášíme výtah šlamastik, do jakých se John dostal tuto i minulou sobotu.

Ve čtvrtém díle Johnova dobrodružství za vymítačem přijede přítel z časů minulých Gary, jenž se léčí ze závislosti na heroinu. S Johnem byl na osudové misi v Newcastlu a od té doby se potuloval světem, hledal fet a odpuštění. Domníval se, že to druhé přijde poté, co vyžene démona hladu z rituálně pořezaného Súdánce. Démon se ale dostal na svobodu a je na Johnovi, aby nepořádek uklidil.

Dočkali jsme se také docela slušného vývoje charakterů. John není zrovna muž druhých šancí a věří, že jakmile člověk nějaký je, tak takový zůstane, ať už se dotyčný snaží změnit, jak chce. Gary také pomůže Zed zjistit něco nového o jejích schopnostech. Nejen, že je schopna vyčíst vzpomínky a pocity, cítí k tomu i všechnu bolest a trápení, které prožívá Gary jako bývalý feťák. Navíc si musí uvědomit, že život po Johnově boku není procházka růžovou zahrádkou.

V nejnovějším díle nás John zavedl do New Orleans, kde řádí probuzení duchové. Stopy zavedou Constantina až k jeho známému, jenž jej nechal vykrvácet na parkovišti v Chicagu, charismatickému Papa Midnitovi. Ačkoliv se oba vzájemně nerespektují kvůli odlišným metodám a náboženství, situace je donutí spolupracovat a nakonec případ rozlousknou bok po boku. Do toho se dozvíme něco málo o Zedině tajemné minulosti a dočkáme se opět vývoje její schopnosti.

Oba díly jsou propojeny (a to neříkám jen jako výmluvu za ticho minulý víkend) přicházející Temnotou (Rising Darkness), jež se nebezpečně blíží, a jistě nebude trvat dlouho, než se projeví. Temnotu prorokují jak Manny, Constantinův „anděl strážný“, tak i Midnitova ze záhrobí komunikující sestra, která Johna varuje, že bude zrazen někým ze svých blízkých. Můžeme se tak těšit na nějaké ty plot twisty.

Po slabém třetím díle se mi v seriálu nechtělo moc pokračovat, ale tyto dvě části mě dokázaly přesvědčit, že Constantine má na víc. Již jsem se smířil s tím, že se nedočkám komiksového drsňáka a že budu marně čekat na vulgární dialogy, ale dokud seriál zvládne udržet napětí, akci a příslib budoucí katastrofy a problémů, bude to stačit, abych mu zůstal věrný.

P.S.: Kouřil. Viděl jsem to. Kouřil cigaretu. Dvakrát. Na konci sezóny třeba uvidíme poloprázdnou krabičku.

Přidat komentář