KOMIKS: M. Carey, Lucifer III: Flirtování se zatracenými

Článek od: Martin Stručovský - 01.12.2014

Lucifer už potřetí. A tentokrát ještě lepší, než minule.

Lucifer stvořil úplně nový svět, takový co vypadá přesně jako Ráj. Svět, kde neexistuje zrada, nenávist, smrt. Nebo řečeno jinými slovy – jeho obyvatelé, muž a žena, nevědí, co tyto pojmy znamenají. Oba dva si spolu užívají milostného laškování, poznávají jeden druhého, ale i svět kolem sebe. Všechno se zdá být naprosto ideální. Jenže jak už to tak bývá, zvědavost a had si vždycky najdou svojí cestičku. Samozřejmě na jedné dějové linii by se nemohl komiks vystavět a tak Mike Carey i ve Flirtování se zatracenými čtenářům nabízí několik různorodých příběhů, které jsou všechny propojeny postavou okouzlujícího Lucifera. Rozvíjí neje příběh Luciferovy věrné partnerky Mazikeen, ale také malé Elaine, která ve druhém dílu zjistila, jaká je její minulost a skutečná podstata. Ovšem mě tentokrát nejvíc zaujal příběh, který dal název celému třetímu česky vydanému Luciferovi, a to sice Flirtování se zatracenými.

Carey pro tento příběh vymyslel zcela imaginativní svět obývaný démony. Tento svět ze všeho nejvíc připomíná dobu Shakespearovy Anglie. Plesy, souboje, oblečení, jazyk. Až na to, že v něm místo lidí bydlí démoni, kteří každý den hrají divadlo. Snaží se předstírat, že nejsou tak úplně démoni. V tomto příběhu jsou dva hlavní hrdinové – Lys, překrásná démonka libující si v sexu, a Christopher Rudd, který trpí za svoje hříchy. Ale netrpí moc dlouho. Lys si ho nechá přivést a udělá si z něj svoji hračku. Jenže  všechno se zkomplikuje a Christopher se nehodlá smířit s rolí obyčejné hračky do postele.

Flirtování se zatracenými tak nabízí (zatím) nejlepší možnou část z Luciferovy ságy, které jsme se tu na Sardenu věnovali. Příběh je opět ohromující, nápady brilantní (mlýn utrpení), kresba Petera Grosse naprosto okouzlující – je jedno, zda se jedná o zachycení démonů, různých potvůrek nebo jen ženských křivek. V jeho podání je úžasné naprosto všechno. A samozřejmě nesmíme zapomínat na Lucifera, jehož příběh opět nabírá o něco větší hloubku, než tomu bylo u předchozích dvou komiksů. Že jste je ještě nečetli? Tak to musíte co nejrychleji napravit. Brzy totiž pojedeme z kopce. A to hezky rychle.

Lucifer: Flirtování se zatracenými
/Lucifer: A Dalliance with the Damned/
Carey, Mike - Ormston, Dean - Gross, Peter
Nakladatel: Netopejr
Překlad: Štěpán Kopřiva
Obálka: Christopher Moeller
Redakce: Tomáš Drahoš
Rok vydání: 2011
Počet stran: 160
Rozměr: 170 x 260
Provedení­: hardback
Cena: 499 Kč

 

Přidat komentář