Editorial: Advent s Kladivem na čaroděje

Článek od: Martin Stručovský - 07.12.2014

Pomalu se blíží nejkrásnější období v roce, na adventním věnci hoří druhá svíčka, rozjíždí se nákupní horečka a zima se hlásí o slovo. Ano, další Vánoce se pomalu, ale jistě blíží.

Osobně miluji adventní čas. Je to doba, kdy se tak trochu zastaví čas, doba, kdy se v myšlenkách vracím zpátky do dětství, popíjím horké kakao a připravuju se na předtermíny, abych si mohl užít vánoční svátky. Zároveň je to ale doba, kdy pro vás, naše čtenáře, připravujeme vánoční dárky a drobná zpestření, abychom vám zpříjemnili vaši vánoční pohodu. A co jsme pro vás letos připravili, ptáte se?

První malý dárek jsme vám přinesli už tento týden v podobě Vánočních tipů. Osobně doufám, že vám pomohou při vybírání letošních vánočních dárků. Druhý dárek dorazí už zítra v podobě vánoční soutěže. Jak už název tohoto editorialu napovídá, budeme hrát o knižní seriál Kladivo na čaroděje, kterou jsme si u nás v redakci velmi oblíbili.

A tím s nadělováním rozhodně nekončíme. Ani na letošní Štědrý večer vás neochudíme o dávku čtení. Tentokrát se můžete těšit na povídku talentovaného autora Lukáše Hermy, který zazářil v letošní antologii steampunkových povídek Excelsior, gentlemani. Věřím, že vám jeho text udělá radost a zpříjemní vám Štědrý večer.

A jelikož se Sarden ukázal být letos zdatným chameleonem, hodí se do vánočních barev. A to už během několika dní.

Užívejte advent, přátelé a nepředhánějte se v nakupování dárků. Vždyť hlavní je přece pohoda a atmosféra.

Martin Stručovský

Šéfredaktor

 

 

Přidat komentář