RECENZE: Vypůjčený čas, Zuzana Strachotová

Článek od: Madla Pospíšilo... - 19.09.2023

Zuzana Strachotová není v žánru sci-fi žádným ořezávátkem a že umí skutečně výborně psát, ukázala už ve svém debutu Devět dní. Její nová kniha Vypůjčený čas je začátkem nové série a pracujíce se zdánlivě jednoduchou premisou známou z mnoha sci-fi filmů a seriálů. Ať už se z dlouhého spánku ve stázi probudí nejnebezpečnější zločinec na světě, nebo dredatý floutek se zálibou v chilli a čatní či zdánlivě křehká dívka trpící nevyléčitelnou nemocí, zdálo by se, že na toto téma není už moc co vymýšlet.

RECENZE: Petr Jaroněk, Theomachia: Válka bohů

Článek od: Tereza Zelinová - 14.07.2023

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak to bylo dál po Odysseově návratu domů z dobrodružné výpravy? Jestli žil šťastně až do smrti, Ithaka prospívala a všechno bylo krásně růžové do skonání věků? Taky vám tato představa připadá jako totální blbost? Jak jinak, historická data jsou tvrdá a hovoří jasně.

RECENZE: Prázdnota, Michaela Merglová

Článek od: Madla Pospíšilo... - 04.07.2023

Plzeňská rodačka Michaela Merglová je čtenářské veřejnosti známá především epickou trilogií Píseň oceli, Píseň severu a Píseň války, ale ve své nejnovější knize dává fanouškům nahlédnout, že ačkoliv jí jde žánr meče a magie na výbornou, umí i zatraceně překvapit.

RECENZE: Hlubiny města, ed. Kristýna Sněgoňová a Lukáš Vavrečka

Článek od: Jana K. - 26.06.2023

Město. Domov, zároveň nebezpečí. Tajuplný spletenec nesourodých ulic a útočiště pochybných existencí. Představivost nám dává bezbřehé možnosti vnímat a budovat města dle vlastní fantazie (alespoň na papíře), bylo by proto zvláštní – možná až divné – kdyby toho v mysteriózně-fantastických povídkách nebylo využito.

RECENZE: František Kotleta, Spad (Souborné vydání)

Článek od: Madla Pospíšilo... - 31.05.2023

Bruntálského řezníka Františka Kotletu, literárně epického hráče se smrtí, není třeba čtenářům Sardenu představovat.
Ani jeho opus magnum, čtyřdílnou sérii Spad, díky níž si vysloužil podezření z věšteckých schopností a předvídání budoucnosti.

Vážené čtenáře této recenze raději dopředu upozorňuji, že vzhledem k tomu, že se jedná o souborné vydání, obsahuje text mnohé spoilery.
Čtěte tedy na vlastní nebezpečí!

RECENZE: Kristýna Sněgoňová, Mrtvá schránka

Článek od: Renata Staurovská - 04.04.2023

Tahle jedinečná česká space opera z per Kristýny Sněgoňové a Františka Kotlety ještě stále ani zdaleka nedosáhla svého vrcholu. Vražedné tempo, politikaření, nečekané zvraty, spojenci i nepřátelé, hromada vtipných hlášek a absurdních situací – to všechno dělá Legii Legií už od prvního dílu. V poslední recenzi jsme ale zmínili, že postavy se nám konečně začínají výrazněji vyvíjet, a to platí i nadále.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Epocha