SERIÁL: Constantine 01x07: Blessed Are the Damned

Článek od: David Hálek - 09.12.2014

John se vydává na venkov, kde si najde novou kamarádku.

 

Znáte to taky? Kreslíte nahatého chlapa na hodině umění a najednou se vám kolem nohou začnou oplétat jedovatí hadi. Komu se tohle nestalo, že? Pro Zed nic neobvyklého. John si ale myslí, že by z toho mohlo být něco víc a tak se spolu vydávají do zapadákova uprostřed ničeho, kde jistý pastor málem umřel, ale přišel zpět k životu obdařen léčivými schopnostmi. John ale ví, že takováto moc sebou nese vážné následky. A není daleko od pravdy. John se Zed najdou umírající andělici Imogen, které pastor ukradl část moci. Věci ale nakonec takové, jak se původně zdá.

Tato epizoda byla výjimečná v několika bodech. Zaprvé, ukázalo se (i když to bylo jasné), že Manny skutečně není jediný anděl, který Johnovi ničí život. Nyní už máme potvrzené, že jich je hodně a ne všichni mají tak čisté myšlenky, jak jsme u andělů zvyklí (ti, co koukají na Supernatural, se mi teď asi smějí). Zadruhé jsme se dozvěděli, jak vypadají pravidla o přecházení mezi světy a co je třeba udělat. Tento pohled do seriálové mytologie byl potřeba jak sůl, bez ní a bez fungujícího systému pravidel by seriál šel rychle do kytek, protože by se zamotal sám v sobě. Takhle ale buduje pravidla a připravuje se na něco většího.

Konkrétně na Rising Darkness. Zjistíme, jakou ta v tom všem hraje roli, a díky ní se také dočkáme slušného vývoje Mannyho charakteru. Nebezpečně se blíží, a jelikož jsme v polovině série, možná je načase, aby se začala projevovat jinak než skrz Mannyho hrozby. Přeci jen nám zbývá už jen pár dílů, byla by škoda, aby nás její absence připravila o slušné finále, na které si Constantine našlápl.

Vypadá to, že seriál našel pevnou půdu pod nohama a naučil se chodit. Doufejme, že nezakopne a nespadne těsně před cílem. Byla by to škoda.

 

P.S.: Možná jste zaznamenali, že stanice NBC není úplně spokojena s Johnovou sledovaností a hodnocením seriálu, a tak se rozhodli jej na konci 1. série zrušit. Je to jen pochopitelné, Constantine nezačal úplně nejlépe a až posledních pár epizod bylo vážně dobrých. Fanoušci si za tímto názorem stojí také a rozhodli se sepsat petici, ve které žádají, aby seriál pokračoval dál. Pokud chcete, aby Constantine pokračoval, můžete se přidat zde a bojovat za záchranu Johna Constantina.

P.P.S.: Imogen v černém je naprosto neodolatelná!

Přidat komentář