EDITORIAL: Novoroční

Článek od: Martin Stručovský - 01.01.2015

Milí čtenáři,

 

rok 2014 před několika málo sekundami odplul do Šedých přístavů a před námi je rok nový, nesoucí nejen číslo 2015, ale i řadu nových životních událostí, ale také nových filmů, seriálů, knižních a komiksových titulů, ale také conů.

 

Rok 2014 byl rokem, kdy jsem po Janu Pechancovi převzal po dlouhých rocích výcviku rytířů Jedi šéfredaktorské křeslo. Jak se mi v nové funkci zatím dařilo, musí posoudit jiní. Podle návštěvnosti to ale nejspíš nebylo úplně špatné. Rád bych vám tedy poděkoval za to, že nás čtete, vracíte se k nám a občas přihodíte nějaký ten spokojený anebo i kritický komentář. Opravdu moc to pro nás znamená a je to benzín, který nás pohání k tomu, abychom pokračovali v psaní a zlepšovali se.

Rok 2014 byl také rokem, kdy se naše redaktorská rodina rozrostla o nové členy. Také jsme přežili zákeřný útok hackerů a to i přes fakt, že jsme se nepodíleli na natáčení žádného filmu. Alespoň mi to není známo. A tehdy jsem si víc, než kdy jindy uvědomil, jak jsou redaktoři Sardenu skvělí a jak jim na tomhle společném dítěti záleží a budou ho bránit zuby nehty. Doufejme, že letos se už nic takého nebude opakovat.

Vedle literárních a filmových recenzí jsme vám nabídli i původní české povídky od nových tváří české fantastiky, více jsme se zaměřili na rozhovory a také čím dál tím víc populárnější seriály.

Jak bude pro milovníka fantastiky vypadat rok 2015? Stejně jako rok minulý, bude i ten letošní plný velkých návratů. Na jaře se už počtvrté vrátí kapitán Báthory, Avengers se spojí proti další hrozbě a moje srdcová záležitost – Festival Fantazie už na přelomu června a července oslaví své úžasné 20. narozeniny. Ovšem pohledy většiny z nás se pak upírají k 17.12., kdy se vrátí Luke Skywalker s celou svojí partou. Ano, vypuknou další Star Wars. A to je jen hrstka toho, co nás čeká.

Ale i přes všechny blížící se události nesmíme zapomínat na to hlavní. A to je rodina, přátelství a láska. Obklopujete se těmi, které máte rádi, travte s nimi co nejvíc času.  Važte si jich a hýčkejte si je, jako kdyby to byly nejvzácnější trpasličí drahokamy.

 

 

Krásného 1. 1. 2015 přeje

 

Martin Stručovský

Šéfredaktor