SERIÁL: Constantine 01x10: Quid Pro Quo

Článek od: David Hálek - 02.02.2015

Christopher Marlowe se musí obracet v hrobě.

John musí rychle do New Yorku, aby zachránil lidi, kteří záhadně upadli do kómatu. Problém je, že mezi nimi je i Chasova malá dcerka. Constantine slíbí svému parťákovi, že ji zachrání, a to i přes protesty Chasovy nedůvěřivé ženy, která nemůže blonďatého mága ani cítit. John zjistí, že za vším stojí velmi mocný mág z dávných časů, samotný doktor Felix Faust.

Na první pohled vcelku typická epizoda plná rodinných hodnot, na ten druhý už je tam toho víc. Nejenom, že pomocí flashbacků získáme detailní pohled na vztah Johna a Chase, dokonce i zjistíme, jak Chas získal své schopnosti a co jejich vlastnictví obnáší. Jsou omezené? Vyprchají mu někdy? Pomůžou mu nyní porazit Fausta, aby zachránil svou dcerku? Těžko říct, Chasovy rodinné vztahy nejsou zrovna nejrůžovější. Manželka jej viní, že dává přednost své kariéře lovce nadpřirozena a Johnovi před svou dcerou. I přes tyto neshody udělá Chas všechno. Třeba granát.

Pozornost je věnována i Zed, která konečně vysvětlí, před čím a před kým je na útěku. Velmi zlí lidé chtějí zneužít její schopnosti, ale nakonec je to ještě komplikovanější, než by se na první pohled zdálo. Navíc objeví nový aspekt svých schopností, když zjistí, že dokáže komunikovat s lidmi a dušemi skrz astrální sféru. Potká dokonce i Johnovu matku, ale tato nově objevená schopnost jí skoro zabije.

Postavy získaly nový rozměr, za což jsem moc rád. Do konce sezóny ale zbývají už jen tři díly, tak by to možná chtělo trochu roztočit. Doufejme, že Johnovi ve finiši nedojde dech.

Přidat komentář