KOMIKS: Hiroja Oku, Gantz 8

Článek od: Tereza Kadečková - 06.07.2015

Masakr pokračuje. Buddhové se zdají neporazitelní a na nohou se drží už jen hrstka statečných. Jeden by skoro řekl, že tenhle boj bude jejich poslední.

Kei má namále, ale s vypětím sil se mu povede tenhle úkol přežít. Je zničený ze ztráty blízkých přátel, ale na truchlení není čas. Do školy nastoupí nový spolužák, který ví podezřele moc o Gantzu a Kei netuší, jak se má v jeho okolí chovat.

Osmý Gantz dá pro změnu prostor někomu jinému, než je Kei. Svůj moment slávy tu má Kató, který zůstane jediný bojeschopný, a je jenom na něm, aby nakopal zadek poslednímu Buddhovi. Dokonce si v jednu chvíli pokecá i s mimozemšťanem a i když je to krátký a dost jednostranný rozhovor, přeci jen padnou zásadní otázky.

Tenhle díl dokončil řežbu a trochu zpomalil tempo, aby představil nové postavy a hlavně ukázal, že i obyčejní smrtelníci mohou o Gantzu něco vědět. Charakter Keie se moc nevyvíjí, i když lituje smrt spolubojovníků, pořád je to stejně nadržený puberťák, co využívá technologii Gantzu k vyřizování účtů s partičkami grázlů. Aspoň Kató dostane šanci ukázat, co ho žene dopředu, a člověku ho skoro přijde až líto, protože je to jeden z mála sympaťáků.

Gantz se drží zajetého pořádku a znovu potvrzuje, že se nebojí smrti hlavních postav. Konečně otevře otázky, na které chceme znát odpovědi – i když na ty si ještě nějaký ten díl určitě počkáme. Příběh je všehovšudy dost tragický, tak si člověk trochu oddychne, když ho dočte a dostane se k autorovu dodatku, kde se dozví, co to má furt s těma kozama.

O nic lepší, ale rozhodně o nic horší. Gantz jede a do budoucna snad přijdou i nějaké odpovědi, které pohnou zápletkou. Čtenář nemůže být živ jen na soubojích.

 

Hodnocení: 80%

Gantz 8

Autor: Hiroja Okus

Nakladatelství: Crew

Překlad: Anna Křivánková

Počet stran: 236

Vazba: Brožovaná

Rozměry: 128 x 182

Rok vydání: 2015

Cena: 199 Kč

 

Přidat komentář