KOMIKS: Alan Grant, Lobo: Sedm zbytečných a další příběhy

Článek od: Renata Staurovská - 16.09.2015

Velkej šéf se vrací, a to prosím pěkně v historicky druhém českém souborném vydání! Nebudeme Vás napínat – sbírka Lobo: Sedm zbytečných a další příběhy přináší víc než 170 stran plných akce a černého humoru, kde krev teče proudem, náboje létají vzduchem bez přestání a nepřátelé rozhazují rukama až deset metrů od sebe… a hádáte správně, není to nadšením :).

Můžete se těšit celkem na čtyři příběhy. Skvělou zprávou je, že první z nich je dlouho vyprodaných a nesehnatelných Sedm zbytečných, kde Lobo naverbuje dalších šest jemu podobných ztracených existencí, aby společně pod taktovkou „Ééé… tajemnýho chlápka v kápi“ zabránili ultrazlému záporákovi v dobytí celé galaxie. Že tato nesnadná mise smrdí podrazem, to cítí Velkej šéf už od začátku – ani ve snu by ho však nenapadlo, kdo za zvráceným plánem na ovládnutí galaxie stojí…

Dalším příběhem jsou Prima wálky, kde Lobo nejprve pracuje jako bodygard reverenda, který nevěří v Boha. Velmi se mu zalíbí jeho životní styl a rozhodne se založit svoji vlastní církev – Církev Kruťáckýho Kydlení, jejíž heslo zní: „Posílejte gigavodpustky, nebo si vás najdu a rozdupu vám ksichty!“. Jak dlouhého bude mít tato Lobova kratochvíle trvání a jak nakonec dopadne? To se nechte překvapit.

Následuje Poštovní super giga masakr, kde se můžeme přesvědčit, že i sám Velkej šéf se občas musí potýkat s problémy obyčejných smrtelníků, v tomto případě s poštou, co mu má doručit balík a anonymem, obtěžujícím jeho oblíbenou servírku.

Posledním příběhem v této sbírce je Vošoust byznys, kde se Lobo díky hitu „Já to kurva nedávám“ stane rockovou hvězdou. Avšak netrvá dlouho a Velkej šéf na vlastní kůži pozná, jak pomíjivá může být sláva ve světě šoubiznisu…

Nutno zmínit a vyzdvihnout geniální překlad Pavla Dorta, který dokázal do komiksu vměstnat neskutečné množství podařených referencí, na míru ušitých pro českého čtenáře, které posouvají celý komiks ještě o úroveň výše (namátkou musíme zmínit alespoň Jennifer Loupež nebo Řiťmuse).

Co dodat? Je to Lobo tak, jak ho známe a milujeme, s nezaměnitelnými hláškami a mlátící kolem sebe hlava nehlava (nebo spíše civilista necivilista) vším, co mu zrovna přijde pod ruku za jediným (troj)účelem – chlast, děvky, prachy. Nepřekvapí, ale ani nezklame a v žádném případě neomrzí – pro fanoušky Velkého šéfa je Lobo: Sedm zbytečných a další příběhy zkrátka povinnost.

 

Lobo: Sedm zbytečných 

Scénář: Alan Grant

Kresba: Val Semeiks, Carl Critchlow

Nakladatel: Crew

Překlad: Pavel Dort

Rok vydání: 2015

Počet stran: 176

Rozměr: 167 x 259 cm

Provedení: paperback

Cena: 379 Kč

Přidat komentář