KOMIKS: Hiroja Oku, Gantz 9

Článek od: Tereza Kadečková - 16.10.2015

Kei zůstal sám, ale ani to nezastaví Gantze od toho, aby ho poslal na další sebevražednou misi.

Celý Keiův tým je po smrti. On sám se z toho ještě nestihl vzpamatovat a už je zase vhozen do lovu mimozemšťanů. Jenomže je sám a protivníků je příliš mnoho. Není se tedy čemu divit, když místo hrdinského boje zpanikaří. A aby těch problémů nebylo málo, mimozemšťan si ho tentokrát najde i ve skutečném světě a hodlá se pomstít za mrtvé druhy.

Devátý Gantz přináší změnu v prostředí. Doteď se bojovalo v anonymních dimenzích, kde civilisté nic neviděli ani neslyšeli. Najednou je mimozemšťan uprostřed školy a používá starou dobrou vyhlazovací techniku „zabiju všechny tvoje druhy“ – je u toho vidět, slyšet a Kei se s tím musí vypořádat.

Události předchozích komiksů udělaly své. Z Keie se začínal stávat pořádný parchant, jeho vývoj je v devátém dílu ale otočen. Nikdy mu nedělalo problém obětovat lidi, se kterými neměl nic společného. Jenomže teď se u něj začne vyvíjet něco jako svědomí a jak je známo, to umí s charakterem udělat věci.

Svých pět minut slávy si užije i Šion Izumi, který se objevil v minulém díle. Rozdá si to s mimozemšťanem v pěstním souboji a to i přesto, že neoplývá technickými vychytávkami jako Kei.

Devátý Gantz mění zajetý pořádek. Teď už nejsou v nebezpečí jen bojovníci Gantze, ale i obyčejní civilisté a Kei navíc prochází krizí osobnosti. To udržuje vyprávění v dobrém tempu a i když jde převážně o neustálou akci, nezačne nudit. Naopak vznáší otázku – jak se to vyřeší tentokrát?

Obrázky si můžete prohlédnout zde

Hodnocení: 80%

 

Gantz 9

Autor: Hiroja Oku

Nakladatelství: Crew

Vazba: Brož.

Počet stran: 220

Rozměry: 128x182 mm

Rok vydání: 2015

Cena: 199 Kč

Přidat komentář