SOUTĚŽ: Doctor Who: Silueta: VYHODNOCENÍ

Článek od: Redakce - 24.11.2015

Je vidět, že Doctor Who vás bere a máte o něm přehled. Otázka byla (jak jsme se nakonec přesvědčili) trochu spekulativní, ale poradili jste si s ní všichni na výbornou. Jako správnou odpověď tentokrát uvedeme přímo odpovědi soutěžících, protože se na to dalo nahlížet z více úhlů. Ovšem všechny takové a podobné odpovědi jsme zařadili do slosování:

Bylo jich 12.

Bylo jich 13 (12 + war doctor).

Seriálových představitelů Doctora bylo 12, pokud počítáme i War Doctora. Pokud ne, tak jen 11, 7 v klasických sériích a 4 v obnovených. 8th Doctor vystupoval pouze ve filmu a v krátkém speciálu Doctorova noc, a v otázce se ptáte na seriálové představitele, takže ho nezapočítávám.

současný Doktor (Peter Capaldi) je dvanáctý. Ale pokud budeme počítat i muže, který si myslel, že je Doktor (Viktoriánský Londýn a Kyberlidé) a válečného Doktora a pak také Doktora, který byl představen jako Dvanáctý ještě před Peterem, dostaneme se k patnácti.

No a pak si vyberte:-)

A jako oblíbený představitel se nejčastěji  maliech objevoval Christopher Eccleston a David Tennant.

A koho nakonec vyplivlo osudí?

Vyhrála Kateřina ANDRLOVÁ z Kosiček.

Gratulujeme!

 


 

Britský kultovní seriál Doctor Who se zapsal do Guinessovy knihy rekordů jako nejdéle vysílaný televizní sci-fi seriál. Dočkal se uvedení na českých obrazovkách a nyní přichází v knižní podobě. Vydávání těchto knih se na českém trhu zhostilo nakladatelství Jota, které nám také věnovalo jeden výtisk Siluety do soutěže.

Kdo by ho neznal? Představovat Doktora Who by se rovnalo onomu pověstnému nošení trpaslíků do jeskyně...

Kdybyste ovšem čistě náhodou nevěděli, o jaký příběh se v této knize jedná, můžete se nechat nalákat anotací. Pak už stačí zodpovědět naší otázku, nechat se vylosovat a máte to doma.

Když je v zamčené pracovně nalezeno mrtvé tělo jistého Marlowa Hapwortha, je zřejmé, že si s touto záhadou může poradit leda Velký detektiv – Madam Vastra.
Z boxera Ricka Bellamyho vysála jakási osoba v oblečení pohřebáka veškerý život. A to rozezlí Sontarana Straxe.
Karneval kuriozit, shluk bizarních, ale poutavých atrakcí, a také místo, kam se Jenny Flintová vydá hledat odpovědi.
Ale co mají všechny tyto příhody společného? A co s tím má co do činění bohatý průmyslník Orestes Milton? Doktor s Clarou se přidají k lovu a brzy se ocitnou ve změti událostí, kde nic není tím, čím se jeví být.
 
Přesně a jasně vykreslený viktoriánský Londýn, sympatický Paternoster gang, napínavá zápletka a boj o záchranu obyvatel města na Temži – to je další ze série knih vycházejících z kultovního sci-fi seriálu.

A my se ptáme:

  • Kolik už bylo seriálových představitelů této postavy, a kterého z nich máte nejraději?

Svoje odpovědi posílejte na známou adresu sardensoutez@centrum.cz do půlnoci 23. 11. 2015, do předmětu napište Silueta a nezapomeňte na svoji korespondenční adresu a jméno.

Těšíme se na vaše odpovědi!