KOMIKS: Mike Carey - Peter Gross, Lucifer: Domy ticha

Článek od: Martin Stručovský - 03.12.2015

Další důkaz bezmezné fantazie Mikea Careyho

Ellain Bellocová se kdysi pro Lucifera obětovala a skončila v Domech ticha. Lucifer jí slíbil, že si pro ni přijde a osvobodí ji. Nyní přišel čas ten slib splnit. Pokud si ještě pamatujete předchozí díl (Peklo), pak víte, že si Lucifer obstaral loď, kterou teď použije. Respektive ji použije posádka, kterou Lucifer sestavil dohromady. Domy ticha by totiž mohly zaniknout, pokud by Lucifer vstoupil do jejich prostor.

I Domy ticha se dělí několik dějových linek, zde jsou to konkrétně dvě. V té první se plaví posádka Naglfaru pod vedením Mazakiien. do Domů ticha, aby osvobodila Ellain. Komiks tak ze všeho nejvíc připomíná epickou fantasy výpravu, kde se opět vyřádil malíř Peter Gross, v jehož kresbě Careyho fantazie ožívá naplno. Ve druhé dějové lince pak sledujeme Lucifera, který se vydává za archandělem Michaelem, aby ho získal na svou stranu. A bude to stejně těžký, ne-li těžší úkol, než osvobodit Ellain.

Dalo by se říct, že Domy ticha jsou jakýmsi vyvrcholením některých příběhových linií, které se táhnou ságou už od začátku. Oproti svým předchůdcům jsou více sevřenější a přímočařejší. Zároveň ale konec dává některým postavám zcela nové role v příběhu a přináší zvraty, které budou pro další vývoj důležité a zásadní. 

Lucifer: Domy ticha
M. Carey - P. Gross,
Nakladatel: Crew
Počet stran: 144
Překlad: Štěpán Kopřiva
Rok vydání: 2014
Cena: 449 Kč

Přidat komentář