LITERATURA: Novinky z Asterionu

Článek od: Redakce - 12.12.2015

Jaké nové knížky ze světa Asterionu vyšly?

Nakladatelství Mytago vydává další Magnólii: Drak bere vše

Motto: Život je hra, v níž každý tah může odhalit eso.

 

Atraktivní zrzka se sexappealem a vražedným instinktem kobry královské se po pár měsících vrací znovu do ringu! Druhý román Haniny Veselé již v prodeji!

 

„Česká knižní fantasy scéna je chudší, než bychom si my – milovníci tohoto žánru – přáli. Avšak i v tom málu děl, které mají to štěstí a jsou v našich tuzemských nakladatelstvích vydány, se najdou místy opravdu výtečné kousky, jenž mě chytí za vlasy a omotají si mě pevně kolem sebe. Jedním z nich je cyklus o Magnólii od autorky Haniny Veselé...“

Zdroj: http://www.mfantasy.cz/2015/03/hanina-vesela-magnolie-a-demon-slza-pro-d...

 

V cyklu Magnólie dosud vyšlo:

 

Magnólie a démon, první knihu z rozsáhlejšího cyklu, vydalo Mytago v roce 2012. Magnólie je studentkou psioniky, nevyniká ve fyzickém boji, ale nechybí jí vynalézavost. Zbrojní průkaz na její přednosti: naditý výstřih, ostrý jazyk, pestrá sprostá slovní zásoba. Volný čas tráví po výčepech, v rauši a občas fušuje do zakázané nekromancie. Tato její poslední záliba ji přivede do zajímavého špionážního dobrodružství, kde se to nejrůznějšími podobami nemrtvých bude jen hemžit. 

 

„Na Magnólii a démonu příjemně překvapí tvůrčí zaujetí a stylistická dovednost, které dodávají ději výraznou spádnost a napětí. Do akčního vyprávění plynule zapadnou neokázalé, ale osvěžující erotické tóny, expresivní hovorový jazyk postav, početné drsné výrazy zejména v Magnině komunikaci. Inteligentní humor a nadhled spisovatelky vyčleňuje román z běžné produkce subžánru meče a magie.“

Františka Vrbenská

 

Recenze:

http://sarden.sedrick.cz/2013-05-03-0103/recenze-hanina-vesela-magnolie-demon

 

Čekání na další knihu vyplnilo Mytago dvěma novelami. V roce 2013 vyšel volně stažitelný e-book Studená krev. Zde se setkáváme s Magnólií už jako zkušenou telepatkou, která má do naivní žáby z Démona daleko. Novela stojí zcela samostatně mimo další příběhy a může posloužit jako vhodný začátek pro seznámení se s cyklem. V tištěné podobě vychází tento prosinec ve sborníku Marellion. 

Recenze:http://www.sarden.cz/2013-11-14-0000/recenze-hanina-vesela-studena-krev

 

Další jednohubka, Slza pro dračího pána volně navazuje na Magnólii a Démona, ale vlastně je to jen nepovinná předehra k chystané knize Drak bere vše.

 

„Slza pro dračího pána je, třeba jako Studená krev, především sympatická dobrodružka plná akčních scén, která se čte sama a nikde nedrhne. Samotná postava Magnólie je na tolik zajímavou a propracovanou postavou, že se stává parádním tahounem příběhu a čtenáře neomrzí. Veselá jde až na dřeň, takřka nulové popisy, žádné slovo tu není navíc. Nehrozí tedy rozvleklá a nudná kaše. Ba naopak. Příběh ke kolibřímu formátu perfektně pasuje. Děj sviští a čtenář v pohodě otáčí stránku za stránkou. Navíc se zápletka pokouší o trochu hlubší podtext, což je taky hodně sympatické.”

Zdroj: http://www.sarden.cz/2014-12-20-0000/recenze-hanina-vesela-magnolie-slza-pro-draciho-pana

 

 

Drak bere vše je opulentní dílo, využívající kulis českého herního světa Asterion, s ambicemi oslovit nejen hráče dračího doupěte a pařany RPGéček, ale i milovníky kvalitní fantasy. „Noly“ už není mladá naivní adeptka psioniky, ale stala se z nízkušená, atraktivní a možná brzo mrtvá „paní Magna“.Co může být pro telepata bolestivější, než ztráta vlastních schopností? Možná smrt...

 

Těšte se na dark fantasy, v níž přátelství jde ruku v ruce se zradou, láska znamená slabost a pomsta má lahodnou chuť. Temný příběh je obsazen množstvím osobitých postav, z nichž většina se jeho konce nedožije.

 

Asterion je zvláštní svět. Je to svět splněných snů i nočních můr. Vychází od roku 1999, na jeho tvorbě se vystřídalo zhruba 40 tvůrců, a obsáhl třináct herních příruček, popisujících nejrůznější prostředí a témata. Najdeme tu různá klimatická pásma, státy připomínající pozdně středověkou Evropu i Dálný východ, husté neprostupné lesy, nehostinné pouště, starobylé rozvaliny i hlubinné podmořské říše. 

ANOTACE

Magnólie – telepatka, pro niž špinavá tajemství druhých nejsou žádné tabu. Plní delikátní úkoly pro různé pány a hojnými doušky užívá pozemských radostí. 

Arcimág Zvin – její někdejší mentor a hlava všech telepatů. Málokdo ví, že kdysi nosil jiné jméno. Svou masku nesundal tak dlouho, že se pro něj život samotný stal jen hrou.

Oba již dlouho kráčí vlastní cestou, aniž by tušili, že osud je svede dohromady a navzdory vzájemným antipatiím donutí ke spolupráci. Zvinova partie je rozehrána v Thurgu, městě bílých zdí, dekadentních mágů a zdroje nesmírné moci, a vkladem nebude nic menšího než život.

 

„Láska je jediný řetěz, který skutečně váže.“

Hajmón, Kirbegův kat

 

„Ty jsi nechtěla stát se hračkou netvora?“

Zvin ke své žačce

 

„Zvin, ten zatracenej parchant! Přísahám, že ho zabiju!“

Magnólie o svém mentorovi

  

„Když se čaroděj bojí stínů, přichází jeho poslední hodina.“

Orist Zelený  

 

Info o knize:
 Autor: Hanina Veselá

Obálka: Roman Kýbus

Ilustrace: Kristina Haidingerová

Formát: brož, 160x110 mm

Počet stran: 552

Cena: 299 Kč

Nakladatel: Mytago (www.mytago.cz)

ISBN: 978-80-87761-17-5

 

 

Knihu se slevou lze zakoupit zde: http://www.fantasyobchod.cz/drak-bere-vse

Zombie chodí po Marellionu!

 

Rozvaliny starého města, samohybní nemrtví, hutná temná atmosféra, ale i neotřelý humor, to vše najdete ve sbírce Marellion s krásnou obálkou od Tomáše Kučerovského. Kniha byla pokřtěna na 31. Fénixconu, který se konal ve dnech 4. až 5. prosince 2015 v Brně.

ANOTACE:

Marellion je město, v jehož zdech se skrývají netušené poklady, ale také jedno z největších pohřebišť na světě. Kdysi bylo sídlem mocných aristokratů a jeho zdi přetékaly bohatstvím. Všechna sláva však dávno vyhasla, skvostné stavby pohltil les a ulicemi se plouží oživlé mrtvoly původních obyvatel. Ve čtyřech samostatných příbězích se dobrodruzi pustí do odhalování jeho tajů. Ať už je tam zavede náhoda, zisk, nebo osud, rozhodně to nebudou mít lehké. Marellion nevydá žádné ze svých tajemství lacino!

Všechny čtyři příběhy využívají kulis českého fantasy světa Asterion. 

Asterion je zvláštní svět. Je to svět splněných snů i nočních můr. Jeho hvězda září více než jednu dekádu na nebi české fantastiky a směle se může pyšnit titulem nejrozsáhlejšího fantasy světa u nás. Na jeho tvorbě se vystřídalo zhruba 40 tvůrců, a obsáhl třináct herních příruček, popisujících nejrůznější prostředí a témata. Najdeme tu různá klimatická pásma, státy připomínající pozdně středověkou Evropu i Dálný východ, husté neprostupné lesy, nehostinné pouště, starobylé rozvaliny i hlubinné podmořské říše. 

Toto prostředí znovu ožívá, tentokrát v knižním zpracování.

OBSAH:

JAN ČENIS GALETA: Stíny Tarosu

RADOVAN KOLBABA: Město s černou duší

HANINA VESELÁ: Studená krev

ZBYNĚK KUČERA HOLUB: Volání Marellionu

 

Info o knize:

Autor: Jan Čenis Galeta, Zbyněk Kučera Holub, Radovan Kolbaba, Hanina Veselá

Obálka: Tomáš Kučerovský

Formát: 160x110 cm

Vazba: vázaná

Počet stran: 312

Cena: 279 Kč

Nakladatel: Mytago

ISBN: 978-80-87761-09-0

Knihu lze se slevou zakoupit zde: http://www.fantasyobchod.cz/marellion

Brzy se objeví také e-book.

Fotogalerie ze křtu sbírky „Marellion“ a románu „Drak bere vše“ najdete  na FB stránkách světa Asterion: https://www.facebook.com/Asterion-svět-pro-RPG-113271548682893/?fref=nf

 

Další dobrodružství marellionských hrdinů:

 

JAN ČENIS GALETA: Šíp v zádech

Akční městská fantasy plná ostrých čepelí, ničivé magie i zrádných intrik!

Vítejte v Erinu, ve městě, které nikdy nespí. Ve městě, kde se za světly lamp rozkládají stíny dost hluboké na to, aby skryly nájemné vrahy, zrádce i špehy. Jednou z těch, co se skrývají v temnotách, je Vločka. Přes den patří k nejvyšší erinské společnosti - pohybuje se v nádheře zdobených paláců, dopřává si lahodných vín a předvádí šperky a drahé šaty. V noci se coby asasínka krade po střechách, slídí a loví s dýkou v ruce. Nečekaně však zjistí, že stíny Erinu potemněly zlem, které sbírá síly a chystá se vystrčit pařáty i do světla dne. Bude si Vločka zahrávat s ohněm a obstojí v boji se zákeřným nepřítelem?

Kniha:http://www.fantasyobchod.cz/sip-v-zadech

E-book: http://www.fantasyobchod.cz/sip-v-zadech-ebook

 

RADOVAN KOLBABA: Pevnost zoufalství

Do Rilondu, města poznamenaného válkou se skřety i strašlivým řáděním draka, přicházejí dva bývalí dobrodruzi. Z divočiny, jež jim poskytla útočiště, je vylákala ztráta toho nejcennějšího, co kdy v životě měli. V cestě jim stojí nevědomí, vlastní strach i děsivé tajemství, které si nepřeje být odhaleno. Avšak ani přisluhovači temných bohyň nedokáží hraničářku a válečníka zastavit v jejich zoufalém pátrání. Vždyť kdo je hrozivějším nepřítelem než rodič bojující za své dítě?

Kniha: http://www.fantasyobchod.cz/pevnost-zoufalstvi

E-book: http://www.fantasyobchod.cz/asterion-pevnost-zoufalstvi-ebook

 

HANINA VESELÁ: Magnólie a démon

Nekromantka, či telepatka? Od všeho něco, plus sex-appeal a vražedný instinkt kobry královské, to je Magnólie. Díky svým psychickým schopnostem a jazyku ostrému jako břitva se zatím dostala z každé šlamastiky. Nyní však narazila na tvrdší protivníky, než je ona, – na zombie. Vítejte ve světě, kde magie je běžnou součástí života, vaše myšlenky jsou zboží jako každé jiné a smrt není zdaleka to nejhorší, co vás může potkat!

Kniha: http://www.fantasyobchod.cz/magnolie-a-demon

E-book: http://www.fantasyobchod.cz/asterion-magnolie-a-demon-ebook

 

HANINA VESELÁ: Drak bere vše

Magnólie – telepatka, pro niž špinavá tajemství druhých nejsou žádné tabu. Plní delikátní úkoly pro různé pány a hojnými doušky užívá pozemských radostí. 

Arcimág Zvin – její někdejší mentor a hlava všech telepatů. Málokdo ví, že kdysi nosil jiné jméno. Svou masku nesundal tak dlouho, že se pro něj život samotný stal jen hrou.

Oba již dlouho kráčí vlastní cestou, aniž by tušili, že osud je svede dohromady a navzdory vzájemným antipatiím donutí ke spolupráci. Zvinova partie je rozehrána v Thurgu, městě bílých zdí, dekadentních mágů a zdroje nesmírné moci, a vkladem nebude nic menšího než život.

Kniha: http://www.fantasyobchod.cz/drak-bere-vse

E-book: připravuje se

 

ZBYNĚK KUČERA HOLUB: Hrobnické historky: Krumpáč a motyky

Temné síly rozpínají křídla nad Albireem, Městem bílého mramoru. Kdosi se vkrádá do snů nic netušících spáčů...

Agenti tajné služby, kouzelníci z Univerzity magie ani sám král ještě netuší, jaké nebezpečí může způsobit jedna tajemná hrobka a příliš zvědavý duch. A tak přichází čas pro neobvyklé hrdiny...

Čtveřice svérázných hrobníků by ve svém pokročilém věku nejraději v klidu popíjela v hospodě U Tří skřetů a hrála oblíbený péťáng.

Místo toho je ale čeká pořádný kus práce...

A jako by snad záchrana města byla málo, zamiluje se jim hrobnický učeň...

Hrobnické historky jsou jedna velká humorná, dobrodružná a především hrobařská jízda, která nedá čtenáři ani na chvíli vydechnout.

Kniha: http://www.fantasyobchod.cz/asterion-krumpac-a-motyky-hrobnicke-historky

E-book: http://www.fantasyobchod.cz/asterion-krumpac-a-motyky-hrobnicke-historky-ebook

 

Více informací naleznete na www.mytago.cz

Přidat komentář