SOUTĚŽ: VELKÁ VÁNOČNÍ - VYHODNOCENÍ

Článek od: Redakce - 13.12.2015

Nejraději bychom vás obdarovali všechny, ale to bohužel nejde! Podle čtenosti letošní vánoční soutěže i podle množství odpovědí to vypadá, že jsme konečně kápli na to, jak vás před Vánoci zaujmout:-) Celkem jsme dostali 301 odpovědí a až na pár výjimek, kdy si někteří z vás popletli pantheon (což je celý soubor) s jednotlivými bohy, byly všechny správné. A kdo pilně odpovídal, mohl se na konci ještě zařadit i do slosování o bonusovu novinku Františka Kotlety. A nebudeme to již dál zdržovat, stručně a jednoduše - zde je pět správných odpovědí a pět + jeden výherce v naší vánoční soutěži:

  1. odpověď: nakladatelství Epocha

Knihu Jak Lvové vyhrává: BOHUMILA NOVOTNÁ Z Boleradic

__

2. odpověď: Američan

Knihu Čarotepec vyhrává: JAKUB MAŘÍK z Novosedlic (což je důkazem, že nešvindlujeme a poctivě losujeme a vyhrát u nás může každý vyjma našich redaktorů, kteří do slosování opravdu nemohou být zařazeni!)

__

3. odpověď: řecký  pantheon či olympští bozi

Komiks Wonder Woman: Krev vyhrává: JINDŘIŠKA ČERNOHORSKÁ z Domažlic

__

4. odpověď: Autorem obálky je Lukáš Tuma.

Knihu Morphin Red vyhrává: ROMAN SOCHOR z Ostravy

__

5. odpověď: Hlavním tématem románu jsou dvě války - druhá světová a jugoslávská - a jejich hororové protnutí na prokletém hřbitově, (použili jsme jednu soutěžní odpověď, neboť je všeříkající. Jakoukoli variantu téhož považujeme za správnou), stačilo nám také slovo válka.

Knihu Živí a mrtví vyhrává: VÍTĚZSLAV KREJČÍK, Kloubouky u Brna

__

Bonusovým výhercem knihy Vlci se stala:  SÁRA ŠEVČÍKOVÁ z Poštorné-Břeclavi

 

Všem výhercům gratulujeme a přejeme pěkné vánoční čtení!

 


JMÉNA PĚTI VYLOSOVANÝCH VÝHERCŮ ČEKEJTE DNES VEČER, NEJPOZDĚJI BĚHEM ZÍTŘKA. BUDEME SE SNAŽIT TO VYHODNOTIT CO NEJDŘÍVE, ABY MĚLI ŠANCI DOSTAT SVOJE KNIHY JEŠTĚ POD STROMEČEK.

ALE!!!

Zde je slíbený bonus - překvapení od nakladatelství Epocha, keré není třeba jakkoli představovat. Buď ho nenávidíte a nebo... pokud ho milujete, není co řešit:-): kdo pilně odpovídal na všechny otázky, může nám odpovědět ještě jednou a zařadit se do slosování o nejnovější knihu Františka Kotlety Vlci. Bude to bleskovka a máte na ní něco málo přes 24 hodin. A my se ptáme:

 

  • Jaké je vaše jméno a korespondeční adresa?

Stačí když nám místo jakékoli odpovědi pošlete jen svoje jméno a adresu a zařadíme vás do slosování. Ale jen v případě, že jste nám byli ve vánoční jízdě věrní a odpověděli jste poctivě na všech pět otázek.

Svoje jméno a adresu jako odpověď na bonusovou soutěžní otázku posílejte do SOBOTNÍ půlnoci 12. 12. 2015 na známou adresu sardensoutez@centrum.cz a do předmětu napište Vlci. A pokud vám Kotleta nechutná, tak nám nic nepište a sní si to někdo jiný:-)


Sledujte naše stránky každý den. Knihy, o které můžete soutežit, budou přibývat a je jen na vás, na kterou soutěžní otázku odpovíte, a o kterou knihu budete hrát.

Vzhledem k tomu, že se nám osvědčil nedávný halloweenský pokus s dvojitou soutěží, rozhodli jsme se ho aplikovat i na každoroční vánoční soutěž. Letos vás nebudeme trápit s kreativitou, jen po vás budeme chtít, abyste pravidelně kontrolovali, jestli nepravidelně nepřibyl nějaký nový soutěžní přírůstek.

Zařadíme vás do slosování u každé soutěžní otázky, na kterou v rámci soutěže odpovíte. Takže dávejte pozor, ať to v naší vícenásobné vánoční nadílce správně vychytáte.  Chystáme pro vás od všeho něco, takže na své si přijdou milovníci komiksu i knih různých subžánrů.

A jak to bude fungovat? Vždycky když se změní perexový obrázek u vánoční soutěže, budete vědět, že přibyla nová soutěžní otázka k další možné výhře. Kolik jich bude celkem? Nechte se překvapit! Jaké budou? Nechte se překvapit! I to vám (možná) postupně prozradíme:-) A jeden bonus vám nevyzradíme až do úplného konce soutěže....

Jednoduché, že? Když odpovíte na každou otázku zvlášť a správně, zúčastníte se slosování o všechny výhry. A která je ta druhá? Bude obrázková a rozhodně nemáme na mysli leporelo. Takže v pátek... ale nejdřív:

Dne 25. listopadu 2015 vám předkládáme PRVNÍ otázku týkající se knihy Jak lvové (nedávno u nás recenzované) od českého autora Petra Schinka . Nakladatelství, u kterého tato kniha vyšla, nám již do soutěží věnovalo hezkou řádku knih a my se vánočně ptáme:

  • O jaké nakladatelství se jedná?

Svoje (stejně jako všechny další) odpovědi na 1. soutěžní otázku posílejte do čtvrteční půlnoci 10. 12. 2015 na známou adresu sardensoutez@centrum.cz a do předmětu napište Jak lvové. A nezapomeňte na svoje jméno a korespondenční adresu!

__________

Pátek 27. listopadu 2015

Otázka DRUHÁ se netýká komiksu. Ten jsme vám sice slíbili a dočkáte se, ale... předtím ještě z trochu jiného soudku. Nakladatelství Laser-books, se kterým také dlouhodobě a rádi spolupracujeme, nám do soutěže věnovalo trochu (možná že i víc) čarování v kostce, pardon v knize. Jedna z jejich posledních klasických fantasy novinek se jmenuje Čarotepec. A tuhle knihu můžete vyhrát, když nám napíšete:

  • Jaké národnosti je, nebo chcete-li, odkud pochází autor knihy?

Svoje (stejně jako všechny další) odpovědi na 2. soutěžní otázku posílejte do čtvrteční půlnoci 10. 12. 2015 na známou adresu sardensoutez@centrum.cz a do předmětu napište Čarotepec. A nezapomeňte na svoje jméno a korespondenční adresu!

A když se všechno správně povede, dostanete letos sardenské vánoční výhry opravdu pod stromeček!

 

 

 

__________

Úterý 1. prosince 2015

Otázka TŘETÍ a slíbený komiks. I nakladatelství BB Art je naším dlouhodobým partnerem a věnovalo nám do vánoční soutěže zbrusu nový sešit Wonder Woman 1: Krev. Ženských super hrdinek, které mají vlastní komiks, neběhá po stránkách obrázkových sešitů zas tak moc a neohrožená Diana je jednou z nich. Chcete-li si přečíst její příběh, musíte nám napsat:

  • Který božský pantheon znepříjemňuje Wonder Woman život?

Svoje (stejně jako všechny další) odpovědi na 3. soutěžní otázku posílejte do čtvrteční půlnoci 10. 12. 2015 na známou adresu sardensoutez@centrum.cz a do předmětu napište Wonder Woman. A nezapomeňte na svoje jméno a korespondenční adresu!

 

 

 

_________

Pátek 4.12. 2015

Otázka ČTVRTÁ se opět týká písmenkové literatury. Dalším nakladatelstvím, které s námi dlouho a často (a doufejme, že i rádo) spolupracuje, je nakladatelství Brokilon. A jedním z jejich exkluzivních českých autorů je i Petr Heteša. Jistě jste zaznamenali, že konečně vyšla jeho již delší dobu slibovaná novinka Morphin Red. A právě tuto knihu můžete vyhrát, pokud nám napíšete:

  • Kdo je autorem obálky?

Svoje (stejně jako všechny další) odpovědi na 4. soutěžní otázku posílejte do čtvrteční půlnoci 10. 12. 2015 na známou adresu sardensoutez@centrum.cz a do předmětu napište Morphin Red. A nezapomeňte na svoje jméno a korespondenční adresu!

 

__________

  Úterý 8.12. 2015

Otázka PÁTÁ a poslední směřuje na knihu z nakladatelství Gorgona, které nám věnovalo soutěžní výtisk do vánoční jízdy, a které nevydává žádné tuctové knihy. Josip Mlakić je spisovatel. Píše chorvatsky a žije v Bosně a Hercegovině. Diskuze o tom, zda je chorvatský či bosenskohercegovský spisovatel zásadně odmítá a tvrdí, že literaturu si nelze plést s kopanou, protože spisovatelé mohou nastupovat za vícero reprezentací. A vy si od něj můžete přečíst román Živí a mrtví. A až budete (třeba na stránkách nakladateltví) zjišťovat, o čem ta kniha vlastně je, můžete nám potom napsat:

  • Co je hlavním tématem románu?

Svoje (stejně jako všechny další) odpovědi na 5. soutěžní otázku posílejte do čtvrteční půlnoci 10. 12. 2015 na známou adresu sardensoutez@centrum.cz a do předmětu napište Živí a mrtví. A nezapomeňte na svoje jméno a korespondenční adresu!

A STÁLE SLEDUJTE SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK. JEŠTĚ MÁME PRO VÁS JEDEN KNIŽNÍ BONUS! ZATÍM VÁM PROZRADÍME, ŽE SE JEDNÁ O ÚPLNĚ ČERSTVOU NOVINKU OD NAKLADATELSTVÍ EPOCHA, A ŽE JÍ VYHRAJE NĚKDO, KDO SE NAŠÍ SOUTĚŽE ZÚČASTNIL.