KOMIKS: TOP 5 komiksů za rok 2015 podle Terezy Kadečkové

Článek od: Tereza Kadečková - 03.01.2016

Tenhle rok nám komiksová nakladatelství přinesla hromadu kvalitních komiksů ke čtení. Tohle je TOP 5 komiksů, které jsem měla možnost přečíst a myslím si, že si zaslouží pozornost.

 

5. Mezi řádky: Tommy Taylor a falešná identita – Mike Carey, Peter Gross

Náběh na zajímavý příběh, odráží se od (nejen) klasické literatury a navíc urban fantasy, co si víc přát?

 

4. Želvy Ninja – Kevin Eastman, Peter Laird

Nakladatelství Comics Centrum rozjelo sérii starých dobrých Želv. Nedávám je sem jenom kvůli nostalgii, ale i proto, že jsou akční a zábavné. Kdo si dá pizzu?

 

3. Gunsmith Cats – Keniči Sonoda

Když akčňák, tak pořádný. Automobilové honičky, bouchačky a výbuchy, o kterých si Michael Bay může nechat jen zdát. Navíc je to jedna z manga klasik s ženskými v hlavních rolích. Super jízda.

 

2. Sága – Brian K. Vaughan, Fiona Staples

Fantasy a nebo sci-fi? Romeo a Julie ve vesmíru. Měli by být nepřátelé, ale místo toho se vezmou a narodí se jim dcera. Teď jsou na útěku a obě frakce jim jdou po krku. Řeklo by se tuctový příběh, ale ve velké variantě prostředí, se zajímavými a živými charaktery a dynamickou kresbou.

 

1. V jako Vendeta – Alan Moore, David Lloyd

a Z pekla – Alan Moore, Eddie Campbell

Obě sice letos vyšly jako druhé vydání, ale pořád si zaslouží místo na výsluní. Dvě klasiky od Alana Moora, ze kterých bude člověka mrazit, nebude se od nich moc odtrhnout a rád se k nim znovu vrátí.

Přidat komentář