RECAP: Agent Carter 02x05 The Atomic Job

Článek od: Tereza Kadečková - 13.02.2016

Seriál Agent Carter dospěl do poloviny série a hodlá si zahrávat s atomovou bombou.

The Atomic Job je v řadě pátou epizodou Agent Carter a už samotný název napovídá, že se bude motat kolem atomové hrozby. Whitney, která v sobě už nějaký čas nosí mimozemskou Zero Matter, chce totiž ukrást atomové bomby a vytvořit téhle podivné substance víc, i když by to znamenalo odbouchnout část USA. Peggy s ní drží krok a hodlá atomové bomby ukrást první.

Je až překvapivé, jak snadné je dostat se k atomové bombě. K týmu Carterová, Jarvis a Sousa se přidává ještě Rose z recepce, u které jste nevěděli, že ji chcete vidět na nějaké misi, a doktor Samberly, který tu je od toho, aby dělal hloupé chyby. Některé vtipy, a to nejen ze strany doktora Samberlyho, se mihnou účinkem. Gag s vymazáváním paměti měl mít sice vtipné rozuzlení, ale ve finále vyzněl tak, že jsou někteří pohlaváři prostě blbí jako tágo. Tak či tak ale nové postavy oživují scénu a je fajn vidět zase někoho nového.

The Atomic Job taky pomalu rozuzluje vedlejší zápletky. Vztah Sousy a Carterové se pohne o krok dopředu, ale jen proto, že se objeví typické „požádal jsem svou přítelkyni o ruku“ klišé. Vztah mezi záporáky se taky vyvíjí, kdy Whitney začíná svého manžela děsit a je naděje, že se brzo otočí proti sobě.

Co se Peggy týče, v tomhle díle se vrátila její živost a pokud se dostala do nějaké potyčky, dokázala si poradit sama. Naneštěstí jen do té doby, než se setkala s Whitney, jejíž dotek zabíjí. To se dá Peggy odpustit, protože kdo by čekal, že ho někdo bude chtít sežrat zaživa? Z potyčky ale vyvázla jen tak tak, a jestli se teď bude muset vypořádávat se zraněním, tak můžeme přinejmenším do dalšího dílu dát soběstačné Carterové sbohem.

The Atomic Job posunula děj na všech frontách, jen ta hlavní zápletka se trochu plácá na místě. Snad bude mít druhá polovina série lepší spád.

Přidat komentář