RECAP: Agent Carter 02x06-07

Článek od: Tereza Kadečková - 21.02.2016

Tenhle týden si pro nás Agent Carter připravila hned dvě epizody – Life of the Party a Monsters. Z toho, jak se stupňují, je vidět, že se finále blíží.

Do Life of the Party vstupuje Peggy zraněná ze svého posledního střetnutí s Whitney Frost. Její zranění je tak vážné, že nemůže sama skoro chodit a otvírat dveře, natož aby se ještě vrhla do nebezpečné mise. Jenomže času je málo a je potřeba získat vzorek krve Whitney Frost. Proč si na tenhle úkol tedy nepozvat záporačku Dotty z první série?

Life of the Party je díl naplněný obavami – postavy se bojí o sebe navzájem, bojí se o svoje vztahy, bojí se, aby neudělaly chybu. Každý krok vedle je samozřejmě po zásluze potrestán a nejeden se určitě vymstí ještě v budoucnu.

Budování nedůvěry mezi zápornými hrdiny taky dospělo svého vrcholu, ale kdyby se jim povedlo zničit se navzájem, neměli bychom další epizody před sebou. Whitney Frost tak nabírá ještě větší sílu a přebírá velení nad organizací, do které patřil její manžel.

Life of the Party byl příjemná změna. Peggy musela koordinovat akci z pozadí a přes mou původní skepsi to bylo velmi osvěžující. I když udělala pár nesmyslných kroků, je jí odpuštěno.

Co není odpuštěno autorům, je pořád ono zranění. Sedmý díl, Monsters, probíhá zhruba dva dny po Life of the Party a Peggy je najednou zdravá jako rybička a nedělá jí nic problémy. Zranění zmizelo jako kouzlem a nikdo ho nedotazuje. Kdyby šlo o něco drobného, dalo by se to vysvětlit tím, že je prostě dobrá, ale v případě propíchnutého břicha skrz naskrz to nepřichází v úvahu.

Samotná epizoda se točí kolem toho, co se zkazilo v předchozí. Peggy chce zachránit Dotty ze zajetí, i když ví, že jde o jasnou past. Vydávají se s Jarvisem do jámy lvové jenom se Starkovou technologií, která jako obvykle způsobí víc škody, než užitku.

Monsters je ta epizoda, která vás chce donutit naštvat se na ty zlé a doufat, že je na konci série hrdinové roznesou na kopytech. A funguje to. Jestli jste si k postavám vytvořili nějaký citový vztah a nejsou vám lhostejné. Ale Monsters není jen o tom, Peggy si konečně přizná svoje city k oběma pánům, kteří jí v poslední době dělali společnost, a Sousa se dostává do problémů v práci, protože kope za špatný tým.

Druhá půlka série konečně rozjela děj. Sice pozdě, ale přece. Jenom je škoda, že nebude mít moc šancí vytvořit napětí – příští týden opět vyjdou dvě epizody a pak už nás čeká finále. Pokud se bude Agent Carter dál stupňovat jako poslední dva díly, máme se na co těšit.

Přidat komentář