KOMIKS: Keniči Sonoda, Gunsmith Cats 2

Článek od: Tereza Kadečková - 24.02.2016

Ještě rychlejší auta, ještě víc akce a erotika. To jsou Gunsmith Cats 2.

Druhý díl navazuje přesně tam, kde ten první skončil. Rally pokračuje v úspěšné kariéře lovkyně odměn a do toho shání informace o tom, kdy jeden z jejích nepřátel hodlá utéct z vězení. Aby ale akce nebylo málo, přichází na scénu mafie, která chce získat kompromitující filmy. Ty u sebe schovává Rallyina kamarádka Misty, takže brzy se všechna děvčata musí pořádně obrnit, protože o problémy bude postaráno.

Gunsmith Cats 2 se jen málo liší od prvního dílu. Základem je pořádná akce, bouchačky a rychlá auta. Kdyby ale všechno bylo pořád na jedno brdo, čtenáře by brzo takové čtení omrzelo. Co tedy přidává dvojka, aby nezapadla do stereotypu?

Postavy dostávají více prostoru pro svůj vývoj. Objevuje se nová nadějná záporačka, ale vrací se i ti, co měli v prvním dílu jenom pět minut slávy a dozvídáme se o nich víc. Největší změnou ale prochází Rally. Jako hlavní hrdinku ji čeká pár drsných scénářů, které se na ní podepisují, a člověk jí tu psychickou bolest věří. Gunsmith Cats 2 se nebojí dloubnout do živého a nabírají tak na vážnosti. Teď už nejde jen o zlomená žebra jako v jedničce, teď se bude lámat duch a svoboda.

Komiks taky nabyl na nahotě. Erotika sice už v jedničce byla, ale ve chvíli, kdy na scénu vstoupí zvrhlá záporačka Goldie, přichází taky spousta chvil, kdy se děvčata producírují po placu jak je bůh stvořil. Pár lechtivých stránek ale nijak nekazí celou vážnost komiksu a nejsou ani nemístné. Jsou jen důkazem toho, že Gunsmith Cats 2 rostou do krásy.

Příběh zůstává víceméně v jedné rovině. Bojuje se se zločinem a zachraňují se nevinní. Nicméně se objevuje reakce na akci – hlavně v příběhové linii s Goldie. Když se něco stane, vyvolá to patřičnou odezvu a ta se odrazí na psychice postav. Všechno dobro je po zásluze potrestáno, a z toho nemůžou mít ani naše hlavní hrdinky radost. Díky tomu, že konečně někdo dotazuje jejich akce, a nevyváznou s čistým štítem, je příběh uvěřitelnější a čtenář se s ním ztotožní o něco více než "hurá, auta a bouchačky!"

Gunsmith Cats 2 jsou postavené na stejném základu jako jednička, ale stojí si mnohem lépe právě kvůli té přidané hodnotě. Druhý díl je mnohem dospělejší a umí překvapit zajímavými zápletkami a drobnostmi.

Galerii si můžete prohlédnout zde

 

Hodnocení: 90%

 

Gunsmith Cats 2

Autor: Keniči Sonoda

Překlad: Anna Křívánková

Vazba: Brožovaná

Počet stran: 466

Rozměry: 131 x 184

Nakladatelství: Crew

Rok vydání: 2016

Cena: 469 Kč

Přidat komentář