KOMIKS: Jimmy Palmiotti, Justin Gray, Moritat: All Star Western 2: Válka vládců noci

Článek od: Tereza Kadečková - 20.07.2016

Jonah Hex a Amadeus Arkham jsou na cestě do New Orleans, kam utekl vůdce gangu únosců dětí. Jenomže New Orleans má problém s vlastními teroristy a Hex s Arkhamem musí chtě nechtě vypomoct místním hrdinům.

Hex se musí dostat mezi skupinu teroristů zvanou Sedmý srpen. S pomocí maskovaných mstitelů Nighthawka a Cinnamon se ji pokusí rozbít, aby se mohl vrátit ke své původní misi. Ta ho brzy zavede zpátky do Gothamu, kde se nachomýtne k válce dvou organizací. Bible zločinu a Soví tribunál jsou obě nebezpečné samy o sobě, natož pak když se vyskytnete mezi nimi.

Westernový Gotham, steampunk, výbuchy a přestřelky. Justin Gray a Jimmy Palmiotti pokračují s druhou knihou Válka vládců noci ve stejném tempu, v jakém probíhala kniha první. Akce se téměř nezastaví, a pokud ano, tak jen kvůli krátkému vysvětlení toho, co se děje, nebo sexu. Příběh je pěkně přímočarý, Hex má opět promyšlený každý krok, i když při zpětném čtení zjistíte, že tak jasné to není. Autoři některé situace řeší prostým vysvětlením vytaženým z rukávu. V celkovém vyznění příběhu to ale nijak neruší, protože příval akce podobné drobnosti zakryje.

Kromě Hexe se ve Válce vládců noci objevuje ještě pár dalších hrdinů. Nighthawk a Cinnamon jsou spíš ti správňáci, nebudou nikoho zabíjet a zachrání den. Tallulah Blacková je na druhou stranu Hex v sukních, pro ránu nejde daleko a její spolupráci s Hexem je osvěžující sledovat. Skvěle si nahrávají a mají stejný přístup k věci, takže půlku knihy čtenář nemusí poslouchat rozkoly mezi hrdiny o správných cestách řešení zločinu.

Jako u Pistolníků z Gothamu, i tady končí kniha samostatně stojícími příběhy. První nás seznámí s tím, jak Nighthawk a Cinnamon začali svou dráhu mstitelů. Druhý sešit Nesvátosti manželské jsou humornou povídkou o Bat Lashovi, hezounovi, který se snaží vyhnout svatbě za každou cenu. Prokletý bandita je poslední příběh. Omílá oblíbenou tropu o tom, že nadpřirození banditi můžou být jen chytří vědci děsící lidi. Mezi ostatními příběhy tolik nezaujme a vyšumí do ztracena.

All Star Western nabízí to, co mají v názvu. Western a hrdiny. Válka vládců noci není výjimkou. Stojí na podobné úrovni jako Pistolníci z Gothamu, zabaví a ničím velkým nepřekvapí. Přesto se jedná o dobrou jízdu a mezi akčními komiksy se řadí k těm lepším.

 

Hodnocení: 75%

 

All Star Western 2: Válka vládců noci

Scénář: Justin Gray, Jimmy Palmiotti

Kresba: Moritat

Překlad: Martin D. Antonín

Nakladatelství: BB art

Počet stran: 192

Vazba: Brožovaná nebo vázaná s přebalem

Rozměry: 168 x 258 mm

Rok vydání: 2016

Cena: 399 Kč (brož.); 599 Kč (váz.)

 

Přidat komentář