KOMIKS: Ed Brubaker, Místo činu

Článek od: Marek - 06.06.2023

Z obálky shlíží drsnej polda. Ostře řezané rysy, podlitiny z nedávného pěstního souboje nechtěně probarvují ztuhlý výraz, v rukou revolver. Tak tomu říkáme, děti, klamavý marketing! (A je to dobře!)

Nové tituly z nakladatelství BB art

Článek od: Redakce - 28.02.2023

Co nového v nakladatelství BB art? Například All Star Western 5: Muž mimo čas (All Star Western 5: Man Out of Time) nebo Batman Detective Comics 1: Mytologie (Batman: Detective Comics 1: Mythology).

KOMIKS: Ed Brubaker, Steve Epting, Velvet

Článek od: frankie - 06.12.2022

Nakladatelství BBart rozšířilo portfolio vydaných knih o komiks Velvet, jehož název je odvozen od jména hlavní hrdinky Velvet Templetonové, na první pohled pouhé sekretářky v jisté agentuře tajných služeb

RECENZE: Eidži Jošikawa, Musaši

Článek od: Marek - 10.10.2022

Čtu pro potěšení, odpočinek a obeznámení se s místy, na něž se nedostanu. Jedním z takových míst je právě i Japonsko. Snad jednou. I proto jsem po reedici Jošikawova románu sáhnul bez delšího uvažování. Teprve při převzetí balíčku mi skutečně došlo, že v ruce držím téměř tisíc stran. A snad prvně jsem byl rád, že vydavatel použil papír nižší gramáže.

KOMIKS: Zabij, nebo budeš zabit

Článek od: frankie - 19.05.2022

O tom, že se kvalita komiksu neobjevila jako zázračné dítě, vysvětluje již pohled na autorskou dvojici. Vždyť pánové Ed Brubaker a Sean Phillips mají za sebou již takové pecky, jako jsou Zatmívačka nebo série Fatale či Criminal.

KOMIKS: Noir: Detektivky v komiksu

Článek od: frankie - 29.12.2021

Noir: Detektivky v komiksu představují příběhy k poctě drsné školy noir příběhů. Zadání splňují autoři naprosto skvěle: svébytný nejednoznačný hrdina ve velkoměstě, příběhy, v nichž hlavními hrdiny nejsou detektivové a představitelé ochránců zákonů, ale oběti, pachatelé, zlodějíčci a vrazi

KOMIKS: Aquaman 6: Smrt krále

Článek od: frankie - 14.12.2021

Aquaman a jeho šesté superhrdinské pokračování přivádí po téměř roce čtenáře opět do oblíbené podmořské Atlantidy. Děj přímo navazuje na předchozí díl.

KOMIKS: Ed Brubaker a Sean Phillips, Zatmívačka

Článek od: Martin Stručovský - 22.09.2021

Ed Brubaker a Sean Phillips jsou tvůrci, kteří na českém trhu nejsou nováčky. Naopak se jedná o dvě jména, která jsou zárukou kvality. Tvůrčí parťáci, kteří spolu vytvářejí výbušnou dvojici podobně jako Chip a Dale. Jejich retro Zatmívačka byla na našem trhu velmi očekávaná. Dostáli i tentokrát tvůrci svojí pověsti, nebo se jedná o krok vedle?

KOMIKS: Dave Gibbons, Alan Moore, Watchmen: Strážci

Článek od: frankie - 05.01.2021

Watchmen: Strážci, komiksová ikona, bestseller, fenomén. Pro fanoušky komiksu pilíř toho, proč mají tento žánr rádi. Pro lidi s alespoň základním povědomím o literatuře dílo, které změnilo pohled na komiks. Tento rozsáhlý antihrdinský příběh vycházel u DC Comics v letech 1986–1987 a následně byl vydán v knižní podobě. Ocenění literární cenou Hugo je všeříkající.

KOMIKS: Aquaman 5: Zlomená koruna

Článek od: frankie - 27.11.2020

Děj pátého dílu Aquamana zaútočí na čtenáře ve velkém stylu. Trůnu v Atlantidě se zmocnil Corum Rath, který s pomocí magické Koruny trnů nechal Atlantidu chránit před vnějšími vlivy, ale zároveň ji tím zcela uzavřel. Aquaman je ochoten obětovat naprosto vše a vrhnout se i do zoufalého boje.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - BB art