UKÁZKA: Ú.P.V.O. 6: Univerzální stroj

Článek od: Redakce - 03.11.2016

Už od třetího dílu legendární série příběhů z „Úřadu paranormálního výzkumu a obrany“ rozhodují o vydání komiksu sami čtenáři! A úspěšně - jejich objednávky dovedly nakladatele Comics Centrum už k šestému dílu nazvanému „Univerzální stroj“.

O vydání pokračování komiksu rozhodují objednatelé do 6. listopadu 2016. Tentokrát není nutné knihu předplatit. Stačí se pouze zaregistrovat na stránkách Comics Centra a objednat: http://www.comicscentrum.cz/9788088152163-u.p.v.o.-6-univerzalni-stroj.html

Anotace nakladatele:

Po osudném boji s obludným bohem Katha-Hemem, odjíždí doktorka Kate Corriganová na francouzský venkov pátrat po starověkém textu, který by pomohl opět oživit Rogera.

Mezitím v sídle Úřadu paranormálního výzkumu a obrany vypráví kapitán Daimio o vlastní smrti, Johann Kraus se přiznává k bizarnímu milostnému trojúhelníku, jehož byl součástí na jedné ze svých seancí, Abe zase vzpomíná na Hellboye a společnou misi během jejich prvních dnů v Ú.P.V.O. a Liz odhaluje podivné okolnosti prvního projevu jejích pyrokinetických schopností, které vedly až ke smrti její vlastní rodiny.

 

Mike Mignola, John Arcudi, Guy Davis: „Ú.P.V.O. 6: Univerzální stroj“

V překladu Jana Kantůrka vydává nakladatelství Comics Centrum

Vázaná s přebalem, 144 barevných stran, MOC 399 ,- Kč

Předpokládaný termín vydání je 5. prosince 2016

 

Ohlasy na sérii:

Jednu otázku si asi musí položit každý, kdo o sérii Ú. P. V. O. ví: Obstojí Hellboyův svět bez Hellboye? Nevím jak vy, ale já byl od začátku přesvědčen, že ano. Na Hellboyovi se mi líbí, jak si Mignola bere vše dobré ze všemožných slovanských, afrických, jihoamerických a dalších legend, aby vytvořil svět plný tajemství, překvapení, ale také logiky. Svět, který funguje jinak než ten náš, ale přesto mu rozumíme.

mfantasy.cz

A samozřejmě všechny kvality, které si s Mignolou (a jeho Hellboyem) pojíme. Cit pro výstavbu děje tak, aby popouštěl informace velmi opatrně, držel nás, současně i uspokojoval (načež čas od času zjistíme, že je vše jinak). Cit pro drobnokresbu svých postav, kdy skrze současné jednání odkrýváme mnohdy velmi tajemnou minulost (mimochodem na tomto je Žabí mor do značné míry postaven). Cit pro provázanost mezi jinými svými díly a v neposlední řadě cit pro zakomponování velmi sugestivních výjevů s těmi, které koledují o spokojený čtenářský úsměv.

lukasgregor.cz

(…) celý nápad "Ú.P.V.O." je prostě skvělý a já bych ty příběhy měl milovat. Tak doufám, že i ty další budu.

comics-blog.cz

 

Autor dost možná neprávem proslulejšího Hellboye Mike Mignola vymyslel dnes už legendárního rohatce v roce 1993. Světa vymyšleného pro komiksy s Hellboyem postupně zaplňoval dalšími sériemi a to zejména „Ú.P.V.O.“, které počtem dílů a odboček Hellboye překonalo.

Čtenáři i sám Mignola byli zvědaví na další osudy ostatních členů bývalého Hellboyova týmu. Proto nejprve vznikly dvě knihy povídek Dutozem a Duše Benátek, ve kterých si Mignola testoval možnost existence příběhů Hellboye bez Hellboye a vybíral tvůrčí tým. Série tak fakticky začíná až třetí knihou “Žabí mor”.

Tvůrčí tým se ustálil až při tvorbě čtvrtého dílu série s názvem “Smrt”, kdy k tvůrci Miku Mignolovi, výtvarníku Guy Davisovi a koloristovi Dave Stewartovi přibyl scenárista John Arcudi. Jak se v reakcích čtenářů ukázalo, byla to velmi šťastná volba. V Itálii narozený scenárista se podílel i na všech pokračováních této série a na dalších příbězích z Mignolova universa.

Ú.P.V.O. dala Mignolovi možnost rozvinout a dokončit různé příběhy jen letmo naznačené v Hellboyovi. Obě série se tak navzájem prolínají a doplňují.

Přidat komentář