KOMIKS: Hiroja Oku, Gantz 13

Článek od: Tereza Kadečková - 24.11.2016

Posledně jsme naše hrdiny nechali uprostřed bitvy s mimozemšťany, kteří až příliš nápadně připomínají dinosaury. Ve třináctém Gantzu se k nim vrátíme a ještě je neopustíme.

Kei a stařík mají co dělat s tím, aby přežili útok dinosaurů. Kei o to víc, protože nemá svoji kombinézu a jediná chyba ho tak může snadno stát život. Dědula mu naštěstí pomáhá, kde může, a když se zbytek účastníků dozví, že Kei umí v Gantzově hře chodit, jsou odhodlaní ho následovat a podat mu pomocnou ruku.

Jurský park uprostřed města. Dinosauři pobíhají všude kolem, vraždí lidi na potkání, plivou energické koule a nepřestanou vás pronásledovat, ani když jim ujíždíte na motorce. Když už se vám podaří jich několik skolit, přijdou další a jejich řady jako by neubývaly. Docházejí vám náboje, nápady a síla. A oni stále přicházejí, vlna za vlnou.

Tak by se dal jednoduše shrnout Gantz 13. Akce na akci, a když už to vypadá, že se situace zlepšila, strhne se nějaká nová katastrofa. Naštěstí kromě vyvražďovačky má Gantz 13 i trochu přesah. Keiův charakter se v posledních dílech vyvíjel tím správným směrem, který z něj dělá sympatického hrdinu, a v tomhle díle se to projevuje ještě víc, když se rozhodne nechránit jen svůj zadek a vzpomíná, jak by jednal jeho zesnulý přítel Kató. Kató býval lidumil, což se o Keiovi doteď říct nedalo.

Akce Gantzu je pořád skvělá a umí překvapit. Navíc se teď objevila spousta zajímavých postav, které děj trochu oživují. Díly, ve kterých figuroval především sám Kei byly už únavné a je tedy dobře, že má opět s kým komunikovat. Naneštěstí čteme Gantz, takže je nejspíš jen otázkou času, kdy o postavy zase přijdeme v nějakém krveprolití. Ale zatím si jich můžeme užívat dosyta a sledovat, jak to dávají emzákům sežrat.

Hodnocení: 65%

 

Gantz 13

Autor: Hiroja Oku

Nakladatelství: Crew

Vazba: Brožovaná

Rozměry: 130 x 182 mm

Počet stran: 232

Rok vydání: 2016

Cena: 199 Kč

 

Přidat komentář