KOMIKS: Hiroja Oku, Gantz 14

Článek od: Tereza Kadečková - 11.02.2017

Jak se z Keie stal hrdina.
Ještě pořád jsme uprostřed souboje s dinosaury a Kei má co dělat, aby vyvázl živý. Naštěstí má za zády dobré parťáky a jednoho namyšleného frajírka, který ho sice nechce zachránit, ale chce sám zabít obřího emzáka. Jenže když už všechno vypadá jako jasné vítězství, stane se něco nečekaného. Přijde skupina ozbrojených chlápků, a i když by neměli naše hrdiny ani vidět, začnou je vraždit.
Už jsme měli příšerně silné mimozemšťany vraždící civilisty, viděli jsme mimozemšťany útočit mimo hru Gantze, a zažili jsme masakr způsobený obyčejnými lidmi. Logicky nám tedy zbývá jen jediné – civilisti, kteří nemají v Gantzu co dělat, a hodlají pozabíjet všechny hráče.
Poté, co se partička konečně vypořádá s dinosaury, se vrací zpátky do normálního života. Jenomže tentokrát se Kei rozhodne, že zabrání dalšímu masakru a to tím, že se s týmem bude setkávat i v mimo hru a budou trénovat. Trénink slibuje přežití. Tedy, aspoň v Gantzu. Keie totiž čeká nemilé překvapení v podobě útočníků na ulici.
Gantz 14 znovu trochu přibrzdí, aby nás seznámil s novou hrozbou. Krom toho se ale dozvíme i něco o Keiově rodině a o tom, jak si teď váží života oproti času, kdy série teprve začínala. Noví nepřátelé ale nespí a skoro se zdá, že Hiroja Oku neví, po čem dál sáhnout. Prostřídal spoustu mimozemšťanů různých tvarů a velikostí, teď se ale radši vrací zpátky k lidem, jenom trochu silnějším díky nanoviru. Odhalení, co jsou zač, je ale dost nudné, alespoň v porovnání s tím, co už mají hrdinové za sebou. Autor sice chce konflikt obohatit o nějaké ty Keiovi známé, ale jestli to pomůže, je otázka.
Gantz 14 není špatný, naopak se konečně lidi v týmu začínají vyvíjet a snad je i naděje, že už nebudou umírat jako na běžícím páse. Jenomže Hiroja Oku na nás hází docela průměrného nepřítele, který má teď sice moment překvapení, ale ten nemůže trvat věčně.


Gantz 14

Autor: Hiroja Oku

Nakladatelství: Crew

Počet stran: 228

Vazba: Brož.

Rozměry: 130 x 180 mm

Rok vydání: 2016

Cena: 199 Kč

Přidat komentář