Soutěž o nejlepší povídku ze světa Kladiva na čaroděje má vítěze

Článek od: Redakce - 10.03.2017

Nakladatelství Epocha v červenci 2016 vyhlásilo soutěž o nejlepší povídku ze světa oblíbené akční urban fantasy série Kladivo na čaroděje. Porota složená z autorů a redaktorů vybrala tři nejlepší, kteří si odnesou knižní ceny, a vítěz navíc prestižní odměnu v podobě otištění povídky v antologii, která se chystá na letošní podzim.

Na prvním místě se umístil Martin Paytok s povídkou Hitparáda. O stupínek níže je Lukáš Zelený s textem Výplata a bronz získala Lucie Jelínková s Kladívkem.

Vítězům gratulujeme, všem děkujeme za účast a těšte se nejen na antologii, ale rovněž na velkolepý závěr první série, kterého se ujal Jiří Pavlovský a pod názvem Poslední stadium vyjde již v květnu!

Ukázka z vítězné povídky:


Dílna byla cítit olejem, potem, hnilobou a smrtí. A magií, jak jinak. Na stropě poblikávaly zářivky. Ze stropu visely klece jako ve středověké mučírně. Nebo ve výslechové místnosti VVK, což je ovšem veškerý zainteresovaný personál kdykoliv připraven popřít.
V té nejvíc vlevo seděla bruneta v černém triku, černé sukni a černých kozačkách. Černá duše nebyla na první pohled zřetelná. Rukama se držela mříží, sukni měla vyhrnutou a nohama prostrčenýma mezi příčkami houpala metr nad zaparkovanými vozy. Třemi, stejně jako bylo klecí. V prostřední byl napasovaný bezvědomý dlouhán v obleku z výprodeje, v levé naštvaný Vincenc. Taky se držel příček a taky houpal nohama. Akorát je měl tenké jako kostlivec a paže naopak nafouklé jako Pepek námořník. Tlusťoch v šusťákové bundě stál vedle vysklené kukaně a prázdným pohledem pozoroval jeho zápas s ocelí.
„To jste to teda vyřešili,“ řekla žena.
„Jo,“ zafuněl Vincenc. „Poděkovat můžeš pozdějc.“

Více informací o Kladivu na čaroději na http://www.epocha.cz/vydaneknihy.php?rubrika=29 a https://www.facebook.com/KladivoNaCarodeje/.

 

 

Přidat komentář