KOMIKS: Peter David, Temná věž: Zrada

Článek od: Renata Staurovská - 23.10.2017

Potřetí a určitě ne naposled – další díl komiksové Temné věže je konečně venku. Nese podnázev Zrada a již ten napovídá, že se chystá něco velkého. A že se to hlavním hrdinům zcela určitě nebude líbit…

Opět se setkáme s pistolníkem Rolandem Deschainem a jeho věrnými kumpány, které jsme v minulém díle opustili ve chvíli, kdy se vrátili zpět do Gileadu. Seznámíme se s Aileen, dívkou, která co se schopností střelby týče strčí do kapsy většinu svých vrstevníků a jejím životním cílem je rozbořit mýty o tom, kde mají ženy ve Středosvětě své místo. A zatímco se otec hlavního hrdiny spolu se skupinou svých nejvěrnějších vydává po stopách Dobrého muže, Roland se stále ještě nedokázal vymanit z vlivu Maerlynova grapefruitu a jeho přátelé o něj začínají mít vážné obavy. A mají pro to dobrý důvod. Zlo má totiž dlouhé a nenechavé pařáty, před kterými není ani sídlo pistolníků v bezpečí… Zrada přichází nejčastěji právě z míst, odkud by ji nikdo nečekal.

Atmosféra strachu a temnoty provází čtenáře celou knihou. Ten může jen bezmocně vyhlížet strašlivou katastrofu, která se s každou další stranou nezadržitelně blíží. Napětí houstne a osudy pistolníků se zdají být sečteny. Příběh však v žádném případě není předvídatelný, naopak. Do poslední chvíle není jasné, co přijde na další stránce. Temná věž: Zrada je přesně ten typ knihy, kterou přečtete za jediný večer, protože ji prostě dřív nedokážete dát z ruky.

Kresba, která dokonale dokresluje děj a celkovou atmosféru příběhu, pochází opět z per Richarda Isanova a Jae Leeho, stejně jako u předchozích dílů. Kromě bravurně zpracovaného komiksu najdete na konci tohoto dílu i spoustu artworků, z nichž některé by se skvěle vyjímaly i jako samostatné obrazy. Tihle pánové prostě ví, co dělají, a jejich práce posouvá celý fenomén Temné věže zase o pořádný kus dál.

Asi není úplně třeba psát, že pro ty, kterým se předchozí díly líbily, je Temná věž: Zrada naprostou povinností, stejně jako pro všechny fanoušky tohoto Kingova mistrovského díla. Pokud vás však nějakým nepochopitelným způsobem předchozí knihy minuly, a máte pocit, že by tohle mohlo být něco pro vás, určitě začněte pěkně od jedničky. Protože i když se jedná o komiksy, zachycují příběh, který chcete sledovat od samotného začátku až do poslední věty.


Temná věž: Zrada

Autor: Peter David - Jae Lee - Richard Isanove
Nakladatelství: Crew
Překlad: Linda Bartošková
Ilustrace: Jae Lee, Richard Isanov
Vazba: Pevná s přebalem
Počet stran: 144
Cena: 389 Kč

Přidat komentář