22. PragoFFest – velký festival popkultury. Videohry, kostýmy, comics, anime, seriály, stolní hry…

Článek od: Redakce - 28.01.2018

Modrá škola (Praha Háje) opět přivítá fanoušky sci-fi, fantasy a hororu v hrách, filmech, seriálech, anime, comicsech, knihách, kostýmech. Připraveno je pro ně přes 550 pořadů. Hráči si užijí několik desítek konzolí a počítačů s videohrami, 40 stolů s deskovými a karetními hrami. 
Největší pražský festival popkultury proběhne od 1. do 6. února 2018, o dva dny delší, než loni.

Návštěvníci šestidenního festivalu si mohou zahrát pestrý výběr her - od videoher přes hudební, taneční, deskové, karetní, miniatur až po hry na hrdiny. Čeká je prezentace novinek, přednáškový program o videohrách, besedy s osobnostmi videoherní scény i turnaje o ceny.
Pro fanoušky sci-fi je připraven program o Star Wars a Star Treku, Doctoru Who a podobně. Program FutureCon se věnuje vědě, technice a lidstvu.
Pro fanoušky fantasy je sestaven program s tématy Hra o trůny, Harry Potter, Pán prstenů a další.
Zkrátka nepřijdou ani fanoušci hororu (upíři, zombie, vlkodlaci…) v Nightconu.
Pro fanoušky asijských kultur a japonských kreslených fenoménů manga a anime je připraven program AsianStuff. PoníCon je o jiném animovaném fenoménu – seriálu My Little Pony.
Válečné hry miniatur a víkendový program o nich lze najít v programu WarGameConu.
Program Knihovna je připraven ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze. Mezi hosty se objeví čeští spisovatelé a spisovatelky fantastiky. ComicsCon pro příznivce komiksů.
Ve speciálním programu lze najít stánek MatFyz s matematikou a fyzikou podanou zábavným způsobem, šermířský workshop, možnost zkusit dabing, zahrát si v simulátoru Star Trek můstku Artemis, vyzkoušet japonské šachy Shogi, prohlédnout si kostýmy nejen Star Wars, nakoupit u řady tematicky orientovaných prodejců.
Vstupné od 150 Kč za čtvrteční večer až po 1350 Kč za celý festival.
Doprava metrem C na konečnou Háje. Parkování zdarma na velkém volném parkovišti. Šatna. Levné občerstvení. Možnost ubytování ve spacáku.
Další informace o programu a službách naleznete na stránkách www.pragoffest.cz.
O PragoFFestu
PragoFFest vznikl v roce 2010 rozšířením tradičního Pragoconu (od 1997) o bohatý videoherní program a zajištěním lepší organizace a služeb. Festival pořádá neziskový spolek SFK Avalon, pořadatel série FFestivalů, ve spolupráci s fanouškovskými komunitami a kluby, ale i s profesionálními partnery.
PragoFFest 2017 navštívilo okolo 2000 fanoušků a hráčů.

Přidat komentář