Nové tituly z nakladatelství CREW

Článek od: Redakce - 18.05.2020

První knihkupectví se otevřela, ptáčci zpívají, knihovníci dezinfikují ozonem vrácené knihy, všichni už ignorují zprávy a dychtivě běží do otevřených hospod aspoň na zahrádku a do kadeřnictví a ve vzduchu visí příslib lepších zítřků. Tak je to i pro naše nakladatelství a po nelehké době děláme první krůčky k tomu, abychom knižní trh obohatili o slibované komiksy.

Bohužel máme i špatnou zprávu a tou je, že právě kvůli koronavirové situaci jsme jako nakladatelství nuceni zrušit náš milovaný, drahý a opěvovaný CRWECON. Víme, že je to drsná zpráva, ale věřte nám, dělali jsme všechno proto, abychom ho mohli zachránit. Bohužel s každým dnem se různá opatření mění a jak víte, tak CRWECON je akce pro víc jak sto lidí. Navíc přesun na podzimní termín bychom nevydýchali. Doslova... Protože bychom se museli mačkat v Crossu a nemohli bychom využít venkovní prostory, asi bychom se v indooru umačkali nebo udusili. Příští rok si to ale vynahradíme a věřím, že dokážeme pro návštěvníky vmyslet něco speciálního!

Tak, teď už ale k novinkám, kterých se určitě nemůžete dočkat!

Nesnáším Pohádkov 1: A jestli neumřela, vyšiluje dodnes

Scénář a kresba: Skottie Young

NESNÁŠÍM POHÁDKOV, nový komiks od autora bestsellerů ze žebříčku New York Times a držitele Eisnerovy ceny Skottieho Younga (ČARODĚJ ZE ZEMĚ OZ, ROCKET, FORTUNATELY, THE MILK) je pohádkové dobrodružství, které si rozbilo ciferník o komedii plnou zábavy a násilí. Rozhodně se NEJEDNÁ o četbu pro dětičky před spaním. (Pokud nejsou vaši rodiče hodně v pohodě nebo jim je jedno, čím se bavíte... pak je to šumák.)
Seznamte se s Gerdou, dospělou ženou v těle šestileté holčičky, která trčí v kouzelném světě Pohádkově, odkud se už třicet let nemůže dostat zpátky domů. Sama, jen s mouchou Láďou a válečnou sekerou, musí obstát proti slimáčím lordům, houbovým mužíkům, zombie faunům, barbarům, své Nemesis královně Mrakétě a spoustě dalších šíleností!

Ukázky:

https://www.obchod.crew.cz/detail/komiks-576396-nesnasim-pohadkov-1-a-je...

 

Caravaggio

Scénář a kresba: Milo Manara

Michelangelo Merisi de Caravaggio. Jeden z nejslavnějších umělců historie. Citlivý i vzteklý, hedonista i dobrodruh, člověk, který se přes svůj krátký život zapsal do dějin umění, hlavně díky své práci se světlem a stínem. A teď se do jeho života pustil další italský mistr, Milo Manara, aby mu ve svém příběhu složil hold.
Manara tady nejenže popisuje Caravaggiům život a vznik jeho děl, ale i svůj malířský styl upravuje tak, aby se to co nejvíce blížilo malířovým vizím. Vznikl tak komiks, který sám vstupuje do historie.

Ukázky:

https://www.obchod.crew.cz/detail/komiks-581047-caravaggio-(vaz-)

 

Temná věž - Pistolník 2: Sestřičky z Elurie

Scénář: Peter David , Stephen King , Robin Furthová

Kresba: Luke Ross , Richard Isanove

Smrtící odbočka
Roland Deschain se ocitne na pokraji smrti po útoku pomalých mutantů, načež se ho ujme skupina jeptišek, které se však soustředí na něco jiného než umění léčit. Tyto strašlivé nestvůry podobné mrtvolám – Sestřičky z Elurie – mají ve své pokřivené mysli pouze vraždu. A poslední pistolník ve svém současném stavu nemůže udělat téměř nic, aby jim v prokazování milosrdenství zabránil.

Temná věž: Pistolník pokračuje příběhem, který v sérii patří k těm nejděsivějším a stydne při něm krev v žilách – převypravuje původní novelu od Stephena Kinga Sestřičky z Elurie, později zařazenou do antologie Všechno je definitivní. Připojte se k tvůrcům série, Robin Furthové (Temná věž: Konkordance), Peteru Davidovi (X-Factor) a Richardu Isanove (1602 od Neila Gaimana), kteří mezi sebou uvítali výtvarníka Lukea Rosse (Kapitán Amerika), a vydejte se na průzkum nejtemnějších koutů Středosvěta.

Ukázky:

https://www.obchod.crew.cz/detail/komiks-532116-temna-vez-pistolnik-2-se...

 

Bleach 22: Conquistadores

Scénář a kresba: Tite Kubo

Ičigo řeší veliké dilema, jelikož jeho vnitřní Hollow stále sílí a zdá se, že se co nevidět vymkne kontrole. Pokud by se tak stalo, přišel by o všechny přátele a stal by se pro Sběrače duší nepřítelem číslo jedna. Tajemný nový spolužák Šindži Hirako mu nabízí alternativu – pokud se Ičigo přidá ke zběhlým Sběračům duší zvaným Vizardi, pomohou mu jeho problém zvládnout. Jenže Hirako není jediný, kdo chce Ičigovi podat pomocnou ruku...
 

Ukázky:

https://www.obchod.crew.cz/detail/komiks-573176-bleach-22-conquistadores

Přidat komentář