AKCE: Comic-Con Prague aneb svět splněných snů fanoušků sci-fi, fantasy a hororu se blíží

Článek od: Redakce - 12.10.2021

Tento měsíc proběhne již podruhé v České republice celosvětově nejslavnější festival pop-kultury Comic-Con, konkrétně v termínu od 15. do 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Festival se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy především v žánrech sci-fi, fantasy a hororu. Na jedné akci se setkáte s nevídaným množstvím herců, komiksových výtvarníků, spisovatelů a dalších umělců. 

Návštěvníci Comic-Conu Prague se mohou těšit nejen na fotografování, autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, ale i na promítání, workshopy, soutěže, výstavy, koncerty a také na hraní videoher a stolních her. Zakoupit si budou moci na místě také fanouškovský i profesionální merch spojený s populárními franšízami.

Hvězdní hosté
„Udělali jsme všechno pro to, abychom fanouškům Comic-Con Prague dodali navzdory nelehké globální situaci minimálně takový festival, jaký na základě loňského úspěchu očekávají. Proto mám radost, že mohu oznámit příjezd dalších hvězd. Nově svoji účast potvrdily herečky Natalia Tena, Torri Higginson a Anna-Louise Plowman, z herců pak Jake Busey, Toby Stephens nebo Norman Lovett,“ prozrazuje Pavel Renčín, marketingový ředitel Active Radio, jejíž produkční divize NoLimits akci spolupořádá.

Britská herečka a zpěvačka se španělskými předky Natalia Tena je známa především rolemi bystrozorky Nymphadory Tonksové v sérii filmů Harry Potter, Oshy ze Hry o trůny a ze seriálu Mandalorian. Kanadská herečka Torri Higginson si zahrála například ve filmu Hvězdná brána: Atlantida – Vynoření. Křehkou Novozélanďanku Annu-Louise Plowman znají fanoušci především jako mocnou Osiris z Hvězdné brány. Objevila se také v množství dalších seriálů a filmů, namátkou Pán času, Pod černou vlajkou nebo Zaklínač. Typického představitele bezcitných šílenců amerického herce Jakea Buseyho můžete vidět v seriálu Stranger Things nebo filmech Hvězdná pěchota, Přízraky a Kontakt. Anglický herec Toby Stephens se proslavil jako padouch v bondovce Dnes neumírej a také rolemi v seriálech Ztraceni ve vesmíru nebo Pod černou vlajkou. Britský herec a stand-up komik Norman Lovett nezapomenutelně ztvárnil roli palubního počítače Hollyho v kultovním seriálu Červený trpaslík. Z řad herců a hereček se dále představí: Edward James Olmos, Hugh Quarshie, Neal McDonough, Sylvester McCoy, Crystal Reed a Ray Stevenson. Organizátoři ještě chystají jedno herecké překvapení. 

„Společnou fotografii s oblíbenými herci a jejich autogramy si návštěvníci mohou zakoupit přes e-shop (https://shop.comiccon.cz/), navíc se na místě budou zdarma podepisovat i komiksoví tvůrci, spisovatelé a další známé osobnosti. Do Prahy dorazí legendární britský výtvarník Glenn Fabry,“ říká programový ředitel festivalu Václav Pravda. Svoji účast již také potvrdili například komiksoví tvůrci Francesco Gerbino, Stewart Kenneth Moore, Marco Turini, Mikel Janín, Clint Langley, Aidan Hughes, Marco Russo, Alice Slavíčková, Petr Kopl, Jan Tatarka, Nikkarin a Dan Černý. Na festivalu bude možné rovněž potkat amerického producenta Shauna O’Baniona, tvůrce vizuálních efektů Jiřího Kilevnika a Vladimíra Valoviče. Z řad spisovatelů třeba Unu McCormack, Miroslava Žambocha, Ondřeje Neffa, Vilmu Kadlečkovou, Jana Kotouče, Petra Macka a mnohé další.

Program
Na své si přijdou i milovníci kostýmů. Proběhne kostýmová soutěž PragoCosplay a promenáda dětských cosplaeyrů. Při hodnocení soutěže nezáleží jen na kvalitě samotného kostýmu, ale i na hereckém ztvárnění vybrané postavy. Z cosplay hostů dorazí Keiko, Mistvein, Han Jones, Lily on the Moon,Arisu, Ayaku. nebo také pár Mary a Feinobi.

Videoherně a deskoherně bude vyhrazena plocha přes 1400 m2.  V rámci obří videoherny budou
představeny nové i retro konzole, videohry, virtuální realita, ale také herní počítače, notebooky atd.
Deskoherna pak nabídne desítky stolů pro karetní a deskové hry a hlavolamy.

Bohatý fanouškovský program připravuje komunita známá z dalších českých conů.

Na programu Comic-Conu Prague je rovněž řada dalších specialit a skvělých projektů. Speciální expozice s názvem FutureCity přenese zájemce pomocí nejmodernějších virtuálních technologií do Prahy blízké budoucnosti.
Při koncertu symfonického orchestru Filmová filharmonie zazní hudba z filmů Avengers, Star Wars, Harry Potter, Pán prstenů, hry World of Warcraft a mnoho dalších. To samozřejmě není zdaleka vše, na co se mohou návštěvníci Comic-Conu Prague těšit. Program pořadatelé neustále aktualizují na webu, facebookovém i instagramovém profilu akce.

Organizátoři a partneři
Comic-Con Prague 2021 společně organizují společnosti Active Radio a.s.  a Comic-Con Prague s.r.o., hlavním mediální partnerem je hudební rádio Evropa 2. Hlavními partnery jsou Coca-Cola, Dáme jídlo, LEGO, Playstation, Prusa Research a Škoda Auto.

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam budou postupně přidávány nové podrobnější informace:
Web: https://www.comiccon.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/comicconprague/
Instagram: https://www.instagram.com/comiccon_prague/

 

Active Radio a.s.
Active Radio a.s. je multimediální skupina vlastnící rádia Evropa 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Rádio Dance, Youradio a Youradio Talk. Patří jí rovněž dětský projekt Pigy. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá eventy. Divize NoLimits ročně pořádá akce pro více než 100 tisíc osob. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest.

Comic-Con Prague s.r.o.
Pro potřebu pořádání Comic-Con Prague založil Václav Pravda nové s.r.o. Společnost úzce spolupracuje se SFK Avalon o.s., neziskovým spolkem fanoušků, který stojí za pořádáním velkých festivalů popkultury – Festival fantazie (návštěvnost 3500 fanoušků, v roce 2020 proběhl v Chotěboři 25. ročník), PragoFFest (návštěvnost až 4500 fanoušků, poslední desátý ročník proběhl v roce 2019), FanCity (návštěvnost v Praze až 2500 fanoušků, nyní jen malý con v Chotěboři) a GameFFest (herní součást všech výše uvedených festivalů).

Přidat komentář